Снимка: БТАМощни експлозии разтърсиха Украйна. Сирените за нападение прозвучаха тази

...
Снимка: БТАМощни експлозии разтърсиха Украйна. Сирените за нападение прозвучаха тази
Коментари Харесай

Вълна от руски ракетни удари из цяла Украйна, след като Германия и САЩ обещаха доставки на тежки бойни танкове

Снимка: Българска телеграфна агенция
Мощни детонации раздрусаха Украйна. Сирените за нахлуване прозвучаха тази заран, поради всеобща ракетна офанзива, единствено 24 часа след поетите задължения от Съединени американски щати и Германия да изпратят съвременни бойни танкове. При офанзивата е погубен минимум един човек в Киев и бе развалена значима инфраструктура в черноморската Одеска област, заяви Българска телеграфна агенция.

Жителите на Киев се скриха в столичните метростанции по време на въздушната паника, оповестена на територията на цялата страна, преди Русия да стартира следващата серия от въздушни офанзиви по електропреносната мрежа.

Ракетните офанзиви бяха предшествани от нощни офанзиви с дронове, ден откакто Украйна си обезпечи обещания за доставки на тежки бойни танкове от Германия и Съединени американски щати, с цел да укрепи войските си – ход, който разгневи Москва.

Говорителят на украинските Военновъздушни сили Юрий Игнат сподели, че 6 изтребителя Ту-95 се изхвърчали от арктическата Мурманска област в Северна Русия и са изстреляли ракети. През нощта Противовъздушна отбрана е свалила всичките 24 дрона, изпратени от Русия,  Киевските управляващи споделиха, че са свалили всичките над 15 съветски ракети, изстреляни по столицата, само че опасността не е минала и жителите не би трябвало да напущат укритията.

Минути по-късно мощни детонации раздрусаха два квартала на Киев.

Градските управляващи оповестиха, че 55-годишен мъж е бил погубен, а двама души са били ранени при поразяването на здания отвън жилищни региони в южната част на Киев.

Щети има също в централната Виницка област и на други места.

Вече има информация за два потърпевши обекта от основната енергийна инфраструктура в Одеска област, заяви в „ Телеграм “ регионалната военна администрация.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР