снимка Бойко Борисов, фейсбукПо-свободни българите не са били. Свободата е

...
снимка Бойко Борисов, фейсбукПо-свободни българите не са били. Свободата е
Коментари Харесай

Премиерът: Българите по-свободни не са били. Не е вярно, че е забранено празнуването

снимка Бойко Борисов, фейсбук

" По-свободни българите не са били. Свободата е и отговорност. Днес за следващ път някои желаят да изопачат истината, че е неразрешено да се чества “, акцентира министър председателят Борисов Борисов, опровергавайки думите на президента, че е неразрешено на българските жители да се изкачат на историческия връх, съобщи.

“Фактът, че тези, които го разясняват, са там, където желаят и никой не ги е спрял, е индикативен. Такива лъжци, такива манипулатори! Затова аз обичам да демонстрираме – това е българинът, работещ и правещ самичък своята история “, посочи министър-председателят. Премиерът Борисов уточни, че Шипка е повдигнат за респект, не за ненавист и днешният народен празник е ден за обединяване, а не за политиканстване. " Строим големи и огромни уреди. На Трети март българите могат да са горди с нашите строители, инженери, проектанти. Това, което сме построили, ще остане и хората години наред ще се движат по автомагистрала " Хемус “, акцентира още Борисов. Премиерът направи оглед на трасето сред Боаза и пресичането с пътя Плевен - Ловеч, което е с дължина от 51,5 км и е обособено в три сектора. Борисов посочи, че в същото време интензивно продължа построяването на всички значими инфраструктурни планове като автомагистралите " Струма “, " Хемус, " Европа “, както и пътищата в Северозападна България.

" Докато другите приказват, ние работим и хората виждат резултатите “, означи министър-председателят Борисов, с който на място беше и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Той осведоми премиера, че в първия от трите сектора - сред п.в. " Боаза “ до п.в. " Дерманци “, който е и с дължина над 15 км, към този момент се поставят асфалтовите пластове. " Вижда се извънреден прогрес. Много скоро по трасето, което сме строили 2 години, хората ще минават за 2 минути и ще се любуват на природата “, акцентира Борисов. Вторият сектор е от края на п. в. " Дерманци “ до връзката с път ІІІ-3005 Радювене – Катунец и е с дължина 19,2 км. Там се правят земни и пътни работи, действия по отводнителните уреди, работи се по огромните мостови уреди, в това число осъществяване на водачи, на детайли от долното строене на мостовете. Третия сектор е с дължина 17 км и е от п. в. " Каленик “ до връзката Плевен – Ловеч и п. в. " Плевен “. Там се правят земни и пътни работи, действия по отводнителните уреди, работи се по огромните мостови уреди. 

Продължават и строителните, и подготвителните действия в останалата част на автомагистралата. В идващите три сектора от п. в. " Плевен “ до пресичането с път I-5 Русе – Велико Търново се правят подготвителни действия по разчистване на терена и изработка на краткотрайни пътища. За последните три сектора от Автомагистрала " Хемус “ – 7, 8 и 9, които са от пресичането с пътя Русе – Велико Търново до пътен възел „ Буховци “, не престават проучвателно-проектантските работи по правене на механически планове. Строителството на сектора от 16,32 км сред пътните възли " Буховци “ и " Белокопитово “ на територията на областите Търговище и Шумен напредва и се чака той да е подготвен в средата на 2021 година Цялостното създаване на Автомагистрала " Хемус “ до 2024 година е главен приоритет на държавното управление. Бъдещето на Северна България и модернизирането на района е обвързвано със строителството на автомагистралата и обезпечаването на бърза и безвредна пътна връзка.

По-рано през днешния ден министър председателят Борисов провери и напредъка на ремонта на тръбата в посока София на тунел „ Витиня “ на Автомагистрала “Хемус ”, който се чака да завърши през втората половина на месец март. " Вече всичко е на асфалт, вентилатори, противопожарни системи, интернет има на всички места по най-съвременните способи е строено “, означи министър-председателят Борисов. Изпълнена е над 33 600 кв. м хидроизолация по цялата дължина на лявата тунелна тръба. Монтират се армировъчни мрежи - част от новата първична носеща обшивка с дебели 15 см. Същата се извършва посредством торкретиране на три пласта. Изградена е комплицирана дренажна система, която води водите, арестувани от хидроизолацията и защищава новата първична носеща обшивка. Премиерът Борисов ревизира и ремонтираните мостове на автомагистрала „ Хемус “, които също бяха напълно реновирани.



 



 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР