Снимка: БНТСледим ситуацията от няколко дни, правителството се обедини се

...
Снимка: БНТСледим ситуацията от няколко дни, правителството се обедини се
Коментари Харесай

България призовава за деескалация на напрежението

Снимка: Българска национална телевизия
Следим обстановката от няколко дни, държавното управление се сплоти се към обща позиция. Подчертаваме, че няма идея, която оправдава потреблението на химическото оръжие. Целите на удара в Сирия са подбрани точно, тъй че да няма жертви. Разглеждаме това като предизвестие, показваме угриженост от допустима ескалация на напрежение. Това разяснява вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на ексклузивен брифинг в Министерския съвет, съобщи Българска национална телевизия. Изявлението идва след незабавно свикано от премиера Бойко Борисов съвещание с присъединяване и на военния министър и ръководители на службите.
Според Захариева това е еднократен удар, ориентиран към бази, свързани с произвеждане на химическо оръжие. Тази акция беше, с цел да покаже непримиримостта на интернационалната общиност. Призоваваме за деескалация на напрежението, сподели вицепремиерът.
Тя прикани за достъп до потърпевшите от химическата офанзива в Дума, и съобщи, че отговорните би трябвало да бъдат разкрити. По думите? единственото решение за Сирия би трябвало да бъде политическото, а форматът за водене на мирни договаряния в Женева би трябвало да бъде възобновен.
Няма наранени български жители в Дамаск, обстановката там сега е спокойна, добави Екатерина Захариева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР