Снимка: БГНЕСНе съм усетил никакви политически намеци за избора на

...
Снимка: БГНЕСНе съм усетил никакви политически намеци за избора на
Коментари Харесай

Нямало политически намеци при избора на шеф на ВАС

Снимка: БГНЕС

Не съм усетил никакви политически подмятания за избора на ръководител на Върховния административен съд (ВАС). Това сподели пред БНР Боян Магдалинчев, който е представляващият новия Висш правосъден съвет, във връзка отхвърли на президента Румен Радев да подпише декрет за назначението на Георги Чолаков за ръководител на Върховен административен съд. Магдалинчев изясни, че в съвета следва полемика за последващите им дейности. Според него първо би трябвало да се пристъпи към прегласуване на кандидатурата на Чолаков. И в случай че тя не събере законовия най-малко от 17 гласа " за ", тогава да се открие нова процедура с нови участници. В нея могат да се включат и претендентите, които са взели участие в тази процедура до в този момент.

Върховен административен съд реализира надзор за правомерност върху цялата администрация в страната, заради което ползата към него и към неговия предстоящ началник е оневинен, изясни представляващият Висш съдебен съвет. За работата на новия състав на Висш съдебен съвет, Магдалинчев разяснява: " Искрено се надявам връзките в този Висш съдебен съвет да са по-различни от това, което бяха. Такава работа, каквато беше в предходния състав на съвета, няма да е в интерес нито на магистратурата като цяло, нито за обществото, нито за
обособените магистрати. Трябва да се преодолеят всевъзможни разлики и противодействия в полза на работата, която чака членовете на съвета. "

Още по тематиката:
Президентът върна на изправителен избора на Георги Чолаков за началник на Върховен административен съд

Съдебният съвет избра Боян Магдалинчев за собствен представляващ
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР