Снимка БГНЕСМинистърът на външните работи на Русия потвърди позицията на

...
Снимка БГНЕСМинистърът на външните работи на Русия потвърди позицията на
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Русия няма да подпише Договора за забрана на ядрените оръжия

Снимка БГНЕС
Министърът на външните работи на Русия удостовери позицията на Русия, че няма да подпише Договорът за възбрана на нуклеарните оръжия, предава РИА Новости, представена от Фокус.
„ Ние няма да го подпишем, тъй като считаме, че забраняването на нуклеарното оръжие в подобен порядък е нереално. Петте публични нуклеарни страни и неофициалните няма да го одобряват “, декларира Лавров в изявление за казахстанската телевизия.
Според Русия Договорът за неразпространение на нуклеарните оръжия отразява кардиналното желание на страната за безядрен свят.
„ Новите фактори, които въздействат на световната конюнктура, като стратегическите въоръжения от неядрен вид, проектите на американците да изнесат оръжията в космоса, прословутата световна система за противоракетна защита, невлизането в действие на Договора за възбрана на нуклеарните опити, на първо място по виновност на Съединени американски щати, в немалка степен въздействат на стратегическата непоклатимост, повече от нуклеарното оръжие “, продължава Лавров.
Договорът за възбрана на нуклеарните оръжия е създаден без присъединяване на петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР