Снимка: БГНЕСГодишната среща на акционерите на Фейсбук“ е събитие, на

...
Снимка: БГНЕСГодишната среща на акционерите на Фейсбук“ е събитие, на
Коментари Харесай

Акционери на Фейсбук поискаха оставката на Зукърбърг

Снимка: БГНЕС

Годишната среща на акционерите на „ Facebook “ е събитие, на което нормално не се случва нищо забавно. Тази година обаче, то мина в прояви на яд и отчаяние от страна на вложителите към шефовете на компанията, зад която стои година, изпълнена със кавги, показва „ Ен Би Си Нюз “, представена от БГНЕС.
Американската телевизия заяви, че срещата на моменти е приличала на " протест ", в който вложителите " са разпъвали на кръст " с въпроси създателя на компанията Марк Зукърбърг. Въпросите са били свързани с неговото ръководство и методът, по който се е отнесъл към абсурда със събиране на информация от потребителите на обществената мрежа от страна на компанията „ Кеймбридж Аналитика “ („ Cambridge Analytics “).
„ Последвайте Джордж Вашингтон, а не Владимир Путин “, се обърна един от вложителите към Зукърбърг. Такова изказване в американските медии се пояснява като апел на вложителите Зукърбърг да последва решението на Джордж Вашингтон, с което той се отдръпна от поста - президент на Съединени американски щати и да направи същото, като се отдръпна от поста на изпълнителен шеф на компанията.
Телевизията оповестява, че по време на избора за членове на Управителния съвет на " Facebook ", една жена е прекратила срещата и е призовала акционерите да предотвратят избирането на Зукърбърг за негов член. Въпреки това всичките осем членове на Управителния съвет, в това число Зукърбърг, бяха избрани отново.
Заседанията на общото заседание на акционерите нормално са условност, защото изборната активност в компанията е следена от Зукърбърг и стеснен кръг хора към него, с което на процедура е невероятно да премине сходна самодейност на акционерите за уволнението му, в случай че той не реши самичък да се отдръпна.
На срещата бяха отхвърлени всичките 66 начинания, препоръчани от акционерите, измежду които и тази за изменение на правото на глас, с което Зукърбърг би изгубил специфичните си права при гласоподаване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР