Снимка БГНЕССамо социализмът може да спаси Китай“, заяви президентът Си

...
Снимка БГНЕССамо социализмът може да спаси Китай“, заяви президентът Си
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Само социализмът може да спаси Китай

Снимка БГНЕС
„ Само социализмът може да избави Китай “, съобщи президентът Си Цзинпин дни след единомислещото си преизбиране от Народното събрание, което му дава опция да остане отпред на страната колкото пожелае, предава в материал Франс прес, представен и показан от БГНЕС.

В тържествена тирада при закриването на годишната пленарна сесия на Народното събрание, Си, който е считан за най-могъщия началник от най-малко четвърт век, удостовери управителната роля на Китайската комунистическа партия. „ Само посредством развиване на социализма с китайските му характерности, ние ще можем да изпълним огромното възобновление на китайската нация “, съобщи той в речта си.

Като утешение за непознатите страни, той съобщи, че феноменалният напредък в неговата страна от четири десетилетия, не съставлява опасност за никого. „ Китай в никакъв случай няма да пожертва ползите на други страни, с цел да обезпечи личното си развиване “, акцентира ръководителят на втората международна стопанска система. „ Само тези, които са привикнали да заплашват другите, смятат останалите за опасност “, добави той като намек за западните страни и по-конкретно Съединени американски щати. Си не пропусна да насочи ново предизвестие към Тайван, който Пекин желае да приобщи още от 1949 година, предупреждавайки, че страната му в никакъв случай няма да одобри да се раздели и с една педя от територията си. Пекин се смята за единствен легален представител на Тайван и не позволява контактите сред тайванското държавно управление и други страни.

Китай прикани Съединени американски щати да запазят здравия разсъдък и да не работят под въздействие на страстите, с цел да се избегне комерсиална война, акцентира китайският министър председател Ки Кекиян, в миг когато Тръмп съобщи, че Китай е най-големият стопански зложелател на Съединени американски щати. Пекин се ангажира да пази прецизно интелектуалната благосъстоятелност на непознати компании. Тръмп заплашва страната поради проблеми точно в това отношение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР