Снимка: БГНЕС Бившият директор на Националната разузнавателна служба (НРС) ген.

...
Снимка: БГНЕС Бившият директор на Националната разузнавателна служба (НРС) ген.
Коментари Харесай

Бившият шеф на разузнаването получи трета присъда


Снимка: БГНЕС

Бившият шеф на Националната разследваща работа (НРС) ген. Кирчо Киров получи трета получи в понеделник 2-годишна условна присъда с 4 години изпитателен период по делото му за оповестяване на държавна загадка.

Това е общо третата му присъда, откакто на 23 януари Софийският боен съд му постанови 15 години затвор по обвиняване за заграбване на 5.1 млн. лв. от бюджета на Национална разузнавателна служба. Отделно от това, Киров бе наказан през май 2016 година на 10 години затвор по първото му дело – още веднъж за заграбване, само че този път на близо 5 млн. лв..

Случаят, по който ексшефът на Национална разузнавателна служба получи условна присъда в понеделник, датира от 2014 година, когато в свое телевизионно изявление той описа за българин, арестуван в Иран за трафик на опиати. Както и тогава, Киров твърди, че не е разкрил никаква класифицирана информация, а обвиняванията против него са политически стимулирани.

Като главен собствен зложелател, той сочи сегашния началник на разузнаването Драгомир Димитров, който водел " персонална война " с него.

Нито една от присъдите, постановени до момента против Киров, не е дефинитивна. Делото, по-което има 15-годишно наказване, следва да бъде прегледано от Военно-апелативния съд. На същата фаза се намира процесът по другото му обвиняване за длъжностно присовяване, откакто през ноември 2016 година Върховният касационен съд (ВКС) го върна за ново разглеждане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР