Снимка БГНЕС архивПрезидентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че Белград

...
Снимка БГНЕС архивПрезидентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че Белград
Коментари Харесай

Александър Вучич: Предупредени сме - ако тръгнем с войска към Косово, НАТО ще реагира

Снимка БГНЕС списък
Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че Белград е предизвестен да не изпраща армия в Косово, в случай че не желае да рискува интервенция на НАТО, отбелязва скопското електронно издание МКД, представено от Агенция Фокус.
Фактът, че великите сили не признават, че нямат желание да съблюдават Резолюция 1244 на Организация на обединените нации за Сърбия значи, че има дребни благоприятни условия да създадем каквото и да било, акцентира Вучич в отговор на журналистически въпрос дали Белград може да разположи сили за сигурност по границата с Косово. Това й право е планувано в гореспомената резолюция.
„ Не е вярно, само че ние се борим в границите на доста дребни благоприятни условия и в доста малко поле за маневри ", разяснява сръбският президент.
Вучич разкри, че е бил предизвестен персонално, че изпращането на войски към границите с Косово ще значи Сърбия да се сблъска с най-голямата военна мощ в света. „ Ако се опитате да влезете със личната си войска и личните си полицейски сили в Косово, НАТО ще го одобри като неприятелски акт ", е предизвестието, което сръбският президент е получил.
Вучич продължи, като направи съпоставяне със обстановката в Ерусалим, където западните сили са устояли на натиска на американския президент Доналд Тръмп за преместването на посолствата си. Причината – по този начин биха нарушили резолюция на Организация на обединените нации. Но не по този начин стои въпростът с Косово.
„ Казах им, че всички се държат нелегално, когато нарушават Резолюция 1244, а по-късно повдигат плещи, гледат към техните съветници и... нищо ", разяснява Вучич, като в същото време добави, че за него е значимо да изясни на сръбските жители, че западните страни не се интересуват от закона и Резолюция 1244, а от силата и фактическата конюнктура.
„ Само правото на власт е годно, затова би трябвало да се опитаме да запазим мира и сигурността и всички да изградят по-добър живот и по-силна стопанска система ", заключи Вучич.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР