Снимка БГНЕС архивАмерикански вертолети извели чуждестранни командири на Ислямска държава“

...
Снимка БГНЕС архивАмерикански вертолети извели чуждестранни командири на Ислямска държава“
Коментари Харесай

Американски военни спасили главатари на „Ислямска държава“

Снимка БГНЕС списък
Американски вертолети извели задгранични командири на „ Ислямска страна “ (ИД) две седмици преди интервенцията на сирийска войска за освобождението на града. Това разкрили локални поданици пред съветската организация РИА-Новости, представена от БГНЕС.

Операцията на държавните сили почнала при започване на октомври, градът бе освободен за две седмици. „ Отначало американската военна авиация извърши маневра в региона Ар Рахба близо до Меядина, в съседството с фермата Хайдар. След това нанесе удар, ние се опитахме да се скрием и видяхме няколко американски вертолети. На земята, в градините на Хайдар, бяха задгранични командири на ИД дружно с техния щаб. Вертолетите ги изведоха отвън рамките на Меядина ", разказал локалният пастир Мохаммад Авад ал Хусейн. Той добавил, че е виждал вертолети и в селището Умм ал Айн. „ Американска авиация... тначало звук от нея, по-късно мощен авиоудар в Бакрас и прилежащи села. След това пристигнаха вертолети и взеха главатарите на ИД, по-късно авиоударите стопираха “, показа л79-годишният пастир.

Той споделил, че е служил в сирийската войска и може да разпознае американската авиация. Дружи поданици описаха пред РИА-Новости, че са видели по какъв начин коли са превозвали изначало двама задгранични главатари на ИД от Меядина с техните фамилии в щаба на групировката в Градините на Хайдар в Ар Рахбе. След това пристигнали вертолети и ги отвели в незнайна посока.

През септември военно-дипломатически източник уточни пред РИА Новости, че през август американската авиация изтегля над 20 главатари и техни доближени от ИД от региона на Дейр ез Зор в северната част на Сирия. Тогава антитерористичната коалиция отхвърли тези известия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР