Снимка: Ася Пенчева / БНРОкръжният съд в Русе осъди лекар

...
Снимка: Ася Пенчева / БНРОкръжният съд в Русе осъди лекар
Коментари Харесай

Осъдиха д-р Петър Зарзаланов

Снимка: Ася Пенчева / БНР

Окръжният съд в Русе осъди доктор за издаване на предписания за медикаменти, съдържащи наркотични субстанции.

Д-р Петър Зарзаланов е нарушил закона, като е подписал повече от 150 такива предписания от 2012 година до 2017 година, когато е почнало следствието против него, оповестява БНР.

``
реклама

Работата на прокуратурата стартира през 2017 година, когато е получен сигнал за нерегламентирано определяне на лекарствени артикули, съдържащи наркотични субстанции, от акушер-гинеколога Петър Зарзаланов. По предписание на основния прокурор за обективно определяне на обстоятелствата и събитията по случая, работата е поверена на Окръжна прокуратура - Пловдив, написа Ася Пенчева в БНР.
 
Лекарят е изписвал медикаменти, съдържащи опиати и успокоителни, които водят до взаимозависимост, като нарушаването му е по чл.354 б от Наказателния кодекс, който санкционира медицински лица, които подкрепят другиго в използването на наркотични субстанции.

Сред пациентите на акушер-гинеколога Петър Зарзаланов е имало и мъже, само че за всички липсват амбулаторни листи за прегледи. Потърсен за коментар, той бе повече от сбит: " В уеб страницата на Окръжен съд има всичко, от което се нуждаете. От там нататък не мога да разясня нищо. Не мога повече нищо да разясня. Каквото има, там ще си го видите ".

Лекарят е сключил съглашение с Окръжна прокуратура - Пловдив, признал се е за отговорен и в последна сметка му е наложено наказване " Пробация " с всички ограничаващи ограничения плюс 3-годишен " изправителен труд " като ординатор в Университетска болница " Канев " в Русе, който няма да му се зачита за трудов стаж.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР