Снимка: Андрий Ермак (началник на президентската канцелария в Киев) и

...
Снимка: Андрий Ермак (началник на президентската канцелария в Киев) и
Коментари Харесай

Западът започва да проглежда за грандиозната корупция на Зеленски и екипът му

Снимка: Андрий Ермак (началник на президентската канцелария в Киев) и Владимир Зеленски
Последвайте " Гласове " в 

Автор: Александър Ситников, 
„ Настъплението на последната вяра “ към този момент не може да избави клоуна, " самостоятелната " (Украйна) се самоунищожи като страна

Колкото и да е необичайно, самозваната общественост в Телеграм написа доста непретенциозно за „ успеха “ на Херсонския и Харковския фронт, като че ли става дума за борба някъде в Африка или Азия. Масите са доста по-загрижени за Шевченко, шефа на Националната банка на Украйна (НБУ), който беше „ изяден “ от Ермак – началника на президентската канцелария и сивия кардинал на бандитската страна (Бандерщат). Както изясняват глашатаите на укро-истината, Зе-командата (правителството на Зеленски – б.пр.) е упорствала за отпечатване на гривни в неограничени количества, до момента в който Нов български университет е била изрично срещу. Функционерите от офиса на президента заплашват Шевченко със затвор (него постоянно ще намерят защо да го вкарат в затвора) и той подава оставката си.
В същото време цените в Украйна не престават да порастват, което има унищожителен резултат върху платежоспособността на популацията, чиито заплати към този момент бяха понижени с 27% заради галопиращата инфлация, както се вижда от последния отчет на Националната банка на Украйна. Бандерщат счита, че това е повода, заради която тимът на Зе(ленски) се е отървал от Шевченко.

Министерството на финансите на Украйна оповестява за страшна злополука: „ През септември действителният недостиг на държавния бюджет възлиза на 74,9 милиарда гривни, включително 76,6 милиарда гривни от общия фонд... В общия фонд на държавния бюджет са постъпили 156,1 милиарда гривни (главно с помощта на западни заеми и дотации и експорт на зърно), а разноските на държавния бюджет възлизат на 295,2 милиарда гривни. “
В същото време се оповестява, че помощта от западните сътрудници за Украйна е намаляла. В отчета на министерството на финансите се споделя още, че „ През септември Украйна е получила интернационална помощ в размер на 72,5 милиарда гривни, до момента в който през август сумата е възлизала на 109,7 милиарда гривни. През септември в държавния бюджет на Украйна са постъпили общо 156,1 милиарда гривни, което е с 25% по-малко, в сравнение с през август (204,6 милиарда гривни). “
Така Европейският съюз „ благодари “ на Зеленски за контраатаката в Харков, а и от Америка не идва никакъв „ златен дъжд “, с изключение на помпането на ВСУ с оръжия по Програмата " Заем-наем ".
За да бъде картината по-ярка, би трябвало да прибавим, че продажбата на военни облигации е донесла на Зе-отбора рекордно ниските 2,7 милиарда гривни, макар че Нов български университет е отпечатала облигации на стойност 30 милиарда гривни. Укро-икономистите изясняват, че и в този случай има нагла машинация, защото самото министерство на финансите е платило за документите за държавния заем за защита посредством подставени лица само за да резервира имиджа на страната.
Очевидно е, че към този момент никой не има вяра, че Украйна ще върне парите, не на последно място и заради мощните подозрения, че ВСУ ще завоюва войната. Чужденстранните медии, в това число американските централни вестници и издания, могат да хвалят бранителите на независимостта колкото си желаят, само че икономистите имат свои лични и доста по-точни източници.
След отдръпването на Шевченко в Украйна стартира нова суматоха. Според укро-експертите, финансовият министър Марченко не е съумял да успокои пазара. В изискванията на липса на финансова помощ от Запада Националната банка съвсем удвои продажбата на валута от запасите.
За първи път самозваните финансови управляващи назоваха на глас действителния обменен курс на гривната – нещо, което никой не се осмеляваше да направи до в този момент. „ В частни диалози с министри и финансисти чухме цифрата 90 гривни за $ (преди февруари курсът беше 26 гривни за долар) “, написа в обявата си прочут блогър в Украйна, който е член на политическото задкулисие в Бандерщат.
Приказките на украинските пропагандисти за валутен курс от 50 гривни за $ до края на 2022 година, съгласно осведомени са оптимистична фантазия на кабинета на Украйна, която може да стане действителност единствено посредством масирани инжекции от чужбина. Но тук още веднъж виждаме една рискова неразбория. В ефира на програмата " Национален телемаратон " Марченко призна, че Западът е изискал одит на към този момент изхарчените пари, „ а вие самите знаете къде са се дянали кинтите “ – прозвуча като очевиден намек за крадците на държавни средства, отпред с Ермак.
Можем да си напомним и американската конгресменка Виктория Спарц, украинка по народност, която единствено преди няколко дни се опълчи на законопроект, който щеше да отпусне 12 милиарда $ помощ на Киев. Да, Сенатът на Съединени американски щати, следен от Демократическата партия, поддържа финансовата помощ за Зе-отбора, само че след предварителните избори през ноември (и евентуалната победа за републиканците), нови пари ще бъдат преведени единствено след изчерпателен одит на украинското финансово министерство.
Както написа журналист от „ Гласът на Америка “, Виктория Спарц упреква Андрий Ермак (началник на президентската канцелария в Киев) в кражба, като разполага за това с надеждни доказателства. Ясно е, че отпред на украинската хранителна верига стои самият Зеленски, който е покриван от Байдън. Но в случай че старецът загуби надзор над законодателната власт в Съединени американски щати, паричното състояние на " Майка Украйна " фрапантно ще се утежни.
Интересно е, че английската MI-6 е изпратила на ул. " Банкова " (където се намира президентството на Украйна – б.пр.) различен разбор, в който поучава Зеленски да ускори защитата си и да сменя по-често местонахождението си. Бритнаското разузнаване е получило информация, че Зеленски е недолюбван не толкоз от Кремъл, колкото от някои групи за въздействие в Украйна, които имат свои представители в правоохранителните органи на страната.
Именно те се пробват да запазят стопанската система на републиката и най-много достъпа на Украйна до Черно море, тъй като укро-експертите считат, че рано или късно Русия ще превземе Николаев и Одеса, в случай че незабавно не бъде подписан нов кротичък контракт при сегашните условия на Москва.
Независимо от това, че в Зе-отбора в този момент царува еуфория и задграничните медии драскат публикации за високата мотивация на бранителите на независимостта (което, апропо, е вярно), болшинството съответни специалисти не слагат под подозрение резултата от военната акция в Украйна. Не инцидентно Илън Мъск, бизнес-икона на Запада, предложи своя кротичък проект, който в общи линии съответствува с проваления от Зеленски Истанбулски контракт.
Известно е, че янките са създали изследване за въздействието на „ нематериалните фактори върху изхода на войните “ и са стигнали до противен за тима на Зе извод. Оказва се, че „ демокрацията, западната просвета, високото равнище на човешкия капитал и другарските гражданско-военни връзки “ не дефинират резултата от огромните военни акции.
„ В стотици борби сред 1898 и 1987 година по-развитата в икономическо отношение страна непроменяемо побеждава по-бедната “, написа професорът по политически науки от Колумбийския университет Майкъл Бъкли. Според него „ това, което е изненадващо е, че доста от нематериалните фактори, за които се твърди, че въздействат върху военните качества, са незначителни, когато се вземе поради икономическото развиване “.
Да, може да има случаи на победа на по-слаба страна над по-силна, само че в последна сметка силата ще смаже и най-висшата мотивация. Исканията на Киев към Брюксел за постоянна и предсказуема финансова поддръжка се отнасят точно към този принцип. Британският вестник " Файненшъл Таймс " отбелязва, че от обещаните 9 милиарда евро Европейски Съюз е дал на Киев единствено 1 милиард евро, до момента в който Украйна изцяло съществено разчита да получи 38 милиарда $ бюджетна поддръжка от интернационалните сътрудници през 2023 година.
„ В самия Европейски Съюз си задават въпроса по какъв начин да финансират Украйна, в случай че личните им национални бюджети са лимитирани “, написа " Файненшъл Таймс ". В същото време обстановката е толкоз сериозна за командването на Зе, че ръководителят на Комисията по икономическите въпроси на Радата Наталуха беше заставен да признае: „ Ако не я получим (финансовата помощ в посочения размер), с нас е свършено. “
Източник: 
Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР