Снимка: Алексей Навални, фейсбукФренският министър на външните работи Жан-Ив Льо

...
Снимка: Алексей Навални, фейсбукФренският министър на външните работи Жан-Ив Льо
Коментари Харесай

Френският външен министър: Русия не действа прозрачно по случая Навални

Снимка: Алексей Навални, фейсбук

Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан изрази през днешния ден страдание, че Русия не работи транспарантно след хипотетичното отравяне на опозиционера Алексей Навални, съобщи Франс прес.

Не разбирам за какво Русия не демонстрира бистрота. В неин интерес е и й го споделяме, съобщи френският външен министър по радио Ер Те Ел.

Ако бяха поели самодейност за бистрота, това щеше да бъде регистрирано, означи той, визирайки съветските управляващи. Въпреки настояванията на Съединени американски щати, Европейски Съюз и на околните на Навални, Русия не стартира следствие на случая. Би било добре да се организира транспарантно следствие и когато отговорните бъдат открити, да бъдат съдени, тъй че това да служи за урок, тъй като това не е първият случай на отравяне на съветски опозиционер, посочи Льо Дриан.

Изправен пред натиска на Запада, през вчерашния ден Кремъл настоя, че опозиционерът не може да се счита за токсичен, до момента в който не бъде открито съответно вещество.

Алексей Навални, който стана прочут с следствията си против корупцията в съветския хайлайф и в обкръжението на президента Владимир Путин, се почувства зле предходната седмица по време на полет в Сибир. Близки до него деятели незабавно обявиха, че става дума за отравяне, и настояха Навални да бъде трансфериран в Германия, тъй като подозираха, че съветските лекари ще се опитат да прикрият закононарушението.

Берлинската болница " Шарите ", където съветският опозиционер беше докаран през уикенда, разгласи в понеделник, че в организма му са открити " следи от отравяне ", и загатна за " интоксикация с вещество от групата на холинестеразните инхибитори ", добавя Българска телеграфна агенция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР