снимка: , УикипедияПо-рано, запалителни балони, изстреляни от палестинския анклав, предизвикаха пожари

...
снимка: , УикипедияПо-рано, запалителни балони, изстреляни от палестинския анклав, предизвикаха пожари
Коментари Харесай

Израел нанесе въздушни удари срещу Газа в неделя

снимка: 
, Уикипедия
По-рано, запалителни балони, изстреляни от палестинския анклав, провокираха пожари в еврейската страна, съобщи Агенция Франс Прес. Няма известия за потърпевши и от двете страни, написа БГНЕС.

Израелските удари са били ориентирани към открита зона в северната част на Газа и място за образование на бойци от " Хамас " в южната част на Хан Юнис, оповестяват за Агенция Франс Прес източници от палестинските служби за сигурност. Ударите последваха, откакто Израел понижи на половина риболовната зона от блокираната крайбрежна територия в отговор на офанзиви със снаряди от въоръжени групи в Газа.

Израелската войска нямаше неотложен коментар за ударите. Но военният клон, отговарящ за гражданските каузи в палестинските територии (COGAT), съобщи, че риболовната зона е понижена от 12 морски благи на шест. " Решението беше взето след продължаващо изстрелване на запалителни балони от линията Газа към Израел, което е нарушаване на израелския суверенитет ", се споделя в изказване. Хамас бе " виновен за всички действия в линията Газа и всички дейности, произхождащи от линията Газа, ориентирани към страната Израел ", обявиха от Службата за съгласуваност на държавните действия в палестинските територии. " Следователно то ще понесе последствията за насилието, осъществено против жителите на страната Израел. " По-рано в неделя израелските пожарникари обявиха, че са потушили пламъци на три места в региона на Ешкол покрай границата, като причина за пожарите са показали „ запалителни балони ". Балоните са съществени устройства, предопределени да подпалват земеделска земя към блокирания от Израел палестински анклав. На 12 юли Израел разгласи, че още веднъж уголемява риболовната зона край Газа и позволява спомагателен импорт на палестинска територия, само че предизвести, че мярката може да бъде анулирана в отговор на нови безредици. При 11-дневен спор през май Израел нанесе стотици въздушни удари по Газа и Хамас изстреля хиляди ракети по Израел. Преди спора през май риболовната зона в Газа беше 15 морски благи, само че Израел я понижи по време на войната.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР