Снежните барсове, известни и като снежни леопарди, ще изчезнат завинаги

...
Снежните барсове, известни и като снежни леопарди, ще изчезнат завинаги
Коментари Харесай

Снежният леопард и горилата изчезват от планетата

Снежните барсове, известни и като снежни леопарди, ще изчезнат вечно в най-скоро време. В международен мащаб са останали едвам 800 броя от тези красиви животни. Въпреки че от дълго време са в Червената книга, тези хищници са избивани поради красивата си четина, а размножаването им е комплициран развой и дните на този тип са преброени.

Огромната пума, известна като манул, също скоро ще изчезне вечно от планетата. Разкошното животно, което наподобява на голям домакински котарак, от дълго време е в Червената книга на предпазените типове, само че все пак бракониерите го избиват поради скъпата му пухкава четина. Манул стана прочут през последните години, защото доста хора взеха решение, че могат да си купят това животно за домакински любим. То обаче е твърдо диво, с цел да бъде опитомявано, също така е предпазен тип.

Невероятните варани от остров Комодо, известни като комодските дракони, също са пред изгубване. Вараните, които съумяват с един удар на опашката си да повалят едро животно, не могат да се оправят с клопките и пушките на хората. Бракониерите избиват комодския варан поради кожата му, от която се вършат чанти, обувки и аксесоари.

 Варан

Жителите на морските дълбини също не са застраховани от изгубване. Уникалните костенурки логгерхеод, които преди време са се срещали в множеството океани, през днешния ден са пред изгубване. Бракониерите убиват този необичаен тип костенурка поради месото й, което има характерна миризма, само че се счита за деликатес.

Но най-сериозната причина, заради която този тип е пред изгубване, е фактът, че яйцата й се продават за баснословни суми в скъпите заведения за хранене по света. Въпреки че са предпазен тип, тези костенурки ще изчезнат скоро, тъй като бракониерите не стопират да изравят яйцата им край брега.

Над 40 % от животните на планетата са на границата на изгубването си като типове поради избиването им, както и поради застрояването на местата, където живеят. Сред най-застрашените животни е амурският тигър - останали са едвам към 500 броя от тези красиви хищници.

Горилите също са застрашени от изгубване като тип. През последните десетина години броят на горилите е намалял съвсем на половина. Носорогът също е на път да изчезне, защото всяка година се убиват към 500 броя от тези животни, и то единствено поради рога им, който съгласно някои хора е доста мощен афродизиак.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР