Снежни леопарди, австралийски коали, хималайски вълци, индийски слонове, африкански лъвове

...
Снежни леопарди, австралийски коали, хималайски вълци, индийски слонове, африкански лъвове
Коментари Харесай

Около света за 31 дни с VIASAT NATURE |

Снежни леопарди, австралийски коали, хималайски вълци, индийски слонове, африкански лъвове и още пленителни животниски типове ще обитават ефира на най-зеления ТВ канал от фамилията на Viasat World през декември. ще обиколи света за месец от „ Дивата Австралия “ и „ Дивата Азия “ през „ Дивата Африка “ до „ Дивата Европа “ и „ Дивите Америки “.



Снимки: Viasat Nature

Рубрика: Дивата Азия

Всяка вечер от понеделник, 6 декември, 19:00 ч.

Азия, най-населеният континент на Земята, се простира на повече от 44 милиона квадратни километра; това е континент, който обгръща както някои от най-гъсто обитаемоте региони на Земята, по този начин и обширни необитаеми територии. Дом е за нации с извънредно друг генезис, държание, политика и вяра... и също толкоз друга дива природа. Чрез деликатно подбрани излъчвания - в това число министър председателите на " Снежни леопарди и другари " и " Тибет: Покривът на света " - изследваме по какъв начин местностите, градовете и хората в Азия си взаимодействат и въздействат на дивата природа, за която Азия също е дом.





Снежни леопарди и другари

Понеделник, 6 декември, 19:00 ч.

Новородени снежни леопардчета надничат и примигват от дребна пещера на тибетски склон; очите им са сини и изпълнени с почтено любознание. Виждаме света им, до момента в който порастват и следват майка си в неповторим портрет на своя свят, изпълнен с хубост и комизъм.

Странно изглеждаща тибетска лисица хваща сеносъбирач, красиво семейство рисове се припича на слънце; хималайска мечка учи дребното си по какъв начин да намира храна и дружно се търкалят по ската за развлечение. Странни птици и бозайници допълват историята на малчуганите - другарството, съдействието и грижата са явни в целия свят на дребните снежни леопарди.



Тибет: Покривът на света

Вторник, 7 декември, 19:50 ч.

Елате с нас, с цел да проучим живота на най-високопланинското плато на Земята - това красиво и неземно място е и едно от най-суровите на планетата. Проследяваме живота на някои от емблематичните същества, които живеят там - от хималайските вълци, които мъчно отглеждат дребните си измежду назъбените върхове, през редките чипоноси маймуни, изправени пред фамилни драми по горските скатове, до тибетските антилопи чиру, изминаващи стотици километри, с цел да родят, непрестанно застрашавани от гибел, и издръжливите сеносъбирачи, които устоят на неспирните целогодишни офанзиви на стихиите. Вижте по какъв начин тези невероятни животни съумяват освен да оцелеят, само че и да процъфтяват на покрива на света.



Рубрика: Дивата Австралия

Всяка вечер от понеделник, 1 декември, 19:00 ч.

Отдаваме специфична респект на голямото многообразие на австралийската природа; следваме Дейвид Атънбъроу до Големия бариерен риф, преглеждаме от близко най-загадъчните и рискови животни на континента, връщаме се обратно във времето, с цел да проучим праисторическа Австралия, и гледаме премиерата на кино лентата " След пожарите - възобновяване на австралийската природа ".

След пожарите - възобновяване на австралийската природа

Неделя, 5 декември, 19:00 ч.

Австралийската фауна има дълга и впечатляваща история на оцеляване в най-сухия населен континент на Земята, а огънят е мощ, оформила природата на Австралия. Както по жесток метод стана ясно през 2019 година, изменението на климата усилва мащаба и интензивността на пожарите в буша - този документален филм наблюдава продължителното възобновяване на дивата природа след последните пагубни пожари в Австралия посредством истории за вяра, човешка интервенция и резистентност.

Филмът насочва незабавно обръщение за запазване на околната среда и предприемане на нужните ограничения за опазване на биологичното многообразие на нашата планета, преди да е станало прекомерно късно.



Трудно оцеляване: Емблематичните животни на Китай

Понеделник, 6 декември, 20:00 ч.

Пандите са емблематична панорама за животинския свят на Китай, ние изследваме други редки оживели животни в страната. На северната граница откриваме сибирски тигри, които ловуват в снега; на стотици километри във вътрешността в сушата живее сладководен кит с неизмеримо държание, наименуван китайски речен делфин.

В Хималаите планински гъски прекосяват планините от Индия, с цел да се развъждат по високите скатове на Тибет, а японските жерави танцуват, когато се сбират в блатата към Пекин. В южната част на страната се издигат големи варовикови кули и там е и най-емблематичният пейзаж в Китай. Тук източният черен гибон се счита за липсващ от 50 години, само че през 2002 година е намерено едно семейство. Това са истории за редки оживели животни, някои добре познати и обичани, други значими и емблематични, снимани тук за първи път.



Рубрика: Дивата Африка

Всяка вечер от понеделник 13 декември, 19:00 ч.

Каним ви да посетите неопитомения континент с огромните му и разнородни пейзажи. Африка е дом на най-емблематичните и невероятни скотски типове. Изследвайте континента на крайностите, който се гордее с епичните планини в Танзания и Кения, отдалечените блата в Окаванго и най-високите температури на Земята.

Очаквайте продължение...

Следете
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР