Снежната покривка по високите места на страната значително се повиши

...
Снежната покривка по високите места на страната значително се повиши
Коментари Харесай

Русинова: Лоша организация от страна на АПИ доведе до блокирането на Предела през уикенда

Снежната завивка по високите места на страната доста се увеличи през почивните дни. За непочистените проходи виновността е напълно на Агенция пътна инфраструктура, сподели пред Радио София Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

„ Аз бях една от жертвите, която чака близо 4 часа на прохода „ Предел “. Там виновността е напълно на АПИ, тъй като когато чакаха някакви снеговалежи, тези хора, най-малкото, можеха да спрат тежкотоварния трафик, а не да чакат тежкотоварните да се „ засучат “ горе на „ Предела “ и по-късно да се сетят, че би трябвало да стопират придвижването, което беше типично за тях. Ако бяха създали нещо друго, може би щяха да ме учудят, изясни Русинова.

Тя добави, че е процедура в доста европейски страни да се стопира тежкотоварния трафик, до момента в който се изчистят пътищата.

„ Пътищата в редица страни стартират да се чистят едвам, когато снегът спре да вали. На Предела оня ден нямаше доста сняг, по-скоро имаше доста неприятна организация от страна на Агенция пътна инфраструктура “, добави Русинова.

По думите й, другият главен проблем идва от смяната в Наредбата за мантинелите.

„ Като сложат мантинели на всички места даже няма къде да отбиете, в случай че ви се наложи да чакате с часове, няма и до тоалетна къде да отидете. Представете си 4 часа по какъв начин висите в едно запушване и няма тоалетна. Това е нещо, което доста постоянно се случва по нашите пътища “, сподели Диана Русинова.

Според нея не е уместно през зимата автомобилът да се ръководи с всесезонни гуми. Те са подобаващи за мокра настилка и дъжд, само че не и за сняг, посочи тя.

По отношение на пътната сигурност, Русинова съобщи, че в България такива ограничения не се ползват. Всичко е „ отблъскване на номера “, сподели тя.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР