Снежна буря, наречена Филомена, се разрази над Испания, блокирайки пътния

...
Снежна буря, наречена Филомена, се разрази над Испания, блокирайки пътния
Коментари Харесай

Снежна буря блокира пътния трафик в няколко испански провинции

Снежна стихия, наречена Филомена, се развихри над Испания, блокирайки пътния трафик в 10 провинции на страната.

Испанската столица Мадрид се оказа в снежен капан. Много улици и пътища в и към града се оказаха непроходими, а летище Барахас беше затворено за полети до 10 часа тази заран. По данни на авиопорта, 312 полета са изпълнени този петък, до момента в който 27 са анулирани, а други 26 са пренасочени към други летища. 

Прекратено за през днешния ден е придвижването на автобусните линии в Мадрид, както и на железопътните линии от и до столицата, а учебните заведения, институтите и университетите в региона ще останат затворени в понеделник и вторник.

Държавната метеорологична организация (AEMET) разгласи червен код за провинциите Теруел, Сарагоса, Албасете, Куенка, Гуадалахара, Толедо, Тарагона, Мадрид, Кастелон и Валенсия. Рекордно ниска температура от минус 35,6 градуса бе измерена във Вега де Лурдес край Леон в Северна Испания. 

Поради насъбраното количество сняг през ранните утринни часове в събота, управляващите на другите градове и самостоятелни общности, наранени от Филомена, предлагат хората да не напускат домовете си, с изключение на при незабавни случаи. Според тях съществува огромен риск клоните на дърветата да се прекършат под тежестта на снега. В допълнение, поривите напразно водят до струпване на сняг по покривите на постройките, което съставлява сериозен риск за пешеходците. 

Синоптиците предвиждат изобилните снеговалежи да продължат и на следващия ден, до момента в който бурята Филомена постепенно се изтегля на североизток. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР