Снеговалежът в област Русе спря още вчера през деня. Температурата

...
Снеговалежът в област Русе спря още вчера през деня. Температурата
Коментари Харесай

Заледявания в Русенско, блокади заради снегонавявания има в районите на Разград и Велико Търново

Снеговалежът в област Русе спря още през вчерашния ден денем. Температурата падна под нулата късно нощес и на доста места са се образували заледявания. Затруднено е придвижването както на хората по този начин и на колите. Падналите клони, дървета и стълбове са разчистени от основни улици и булеварди в град Русе. Много от тротоарите обаче към момента са непроходими, което постанова пешеходците да се движат по пътното платно.

Всички пътища от републиканската пътна мрежа се почистват и обработват срещу замръзване. Отворен за придвижване е основният път Русе - Силистра. Екипи на Пътна полиция предизвестяват водачите, че макар отворените пътните артерии към Варна и София, блокади поради снегонавявания има в регионите на Разград и Велико Търново.

От Областната администрация в Русе оповестиха, че към този миг поради скъсани проводници и пречупени стълбове, над 17 000 клиенти в 33 обитаемоте места в региона остават без ток.



За в този момент обстановката е най-тежка в общините Борово и Ценово, където тук-там с изключение на неналичието на електричество има проблеми и с мобилните оператори. В някои от общините към момента има краткотрайни усложнения със стационарните телефони и подаването на питейна вода.

Днес в общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово ще бъде неучебен ден за всички детски градини и учебни заведения. Заради паднал електрически дирек върху физкултурния салон образователен развой няма да има и в русенската Професионалната гимназия по селско стопанство " Ангел Кънчев ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР