Снегопочистващи машини за отнесли новопоставените ограничители на велоалеята по бул.

...
Снегопочистващи машини за отнесли новопоставените ограничители на велоалеята по бул.
Коментари Харесай

Новата велоалея по бул. Дондуков беше почистена заедно със снега

Снегопочистващи машини за " отнесли " новопоставените ограничители на велоалеята по бул. " Дондуков " в София. Активисти на " Спаси София " разпространиха фотоси и написаха, че са предизвестили кмета Йорданка Фандъкова и нейния екип за вероятния " конфликт " сред снегорини и велоалеята.

Ето какво написаха във фесйбук от " Спаси София ":

Предвидимото се сбъдна - турските анти-паркинг стопери по бул. Дондуков бяха отнесени от снегорин. Велоалеята на бул. Дондуков устоя до първия сняг, макар, че беше оповестено от зам.-кмета Крусев (Транспорт за София), че водачите на снегорини ще бъдат особено инструктирани по какъв начин да " ринат " и макар изказванието, че тези детайли са усточиво решение за градската среда. Но водачите не са отговорни - при снеговалеж стоперите не се виждат, защото липсват по-високи детайли, които да маркират местоположението им.

Изборът на делинеатори би трябвало да се прави предвид на тяхното взаимоотношение с останалите участници в придвижването: в случай че колите могат да ги прескачат или смачкат, а снегорините - изринат, значи не са вярно решение, т.е. никого не стопират. Крайно време да се разбере, че трябват по-постоянни ограничения и устойчиви решения за велосипедното и трамвайното придвижване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР