Снегът през февруари посъживи зимния - спадът в приходите от

...
Снегът през февруари посъживи зимния - спадът в приходите от
Коментари Харесай

Снегът през февруари съживи леко зимният туризъм у нас

Снегът през февруари посъживи зимния - спадът в приходите от нощувки е 42% на годишна база, като се дължи най-вече на отлива на задграничните туристи. Това демонстрират данни на Националния статистически институт за втория месец на тази година, представени от. За съпоставяне през интервала декември - януари, когато е пикът на зимния сезон, спадът беше към 80% по отношение на същия интервал на предходната година. 35,2 млн. лв. са приходите от нощувки във всички места за настаняване през февруари.
Най-висок разумно е сривът на приходите от непознати жители, за които към момента се изисква негативен тест за ковид. Затова има отлив от съвсем 70% в приходите от чужденци спрямо февруари 2020 година, когато в страната към момента нямаше регистриран случай на COVID-19. Българските жители са похарчили с 13,6% по-малко за зимен туризъм по отношение на година обратно. През февруари 2021 година близо 77% от местата за настаняване са останали празни, а най-голяма претовареност регистрират 4- и 5-звездните хотели - в тях са прекарали почивката си над 30% от туристите през февруари, а 16,1% от тях са били в хотели с 1 или 2 звезди.
 Спад с две трети на туристите през декември у нас Спад с две трети на туристите през декември у нас
Сривът в визитите на непознати туристи в България е достигнал рекордни стойности през декември 2020 година Тогава България е посетена от едв...
Данните демонстрират още, че през февруари в страната са работели 1666 обекта за настаняване с общ потенциал от 97,8 хиляди кревати. В съпоставяне със същия интервал на 2020 година, когато в страната към момента не беше оповестено изключително състояние, общият брой на местата за настаняване е намалял с 11,1%, а броят на леглата - с 12,9%. 627,7 хиляди са нощувките във всички места за настаняване, регистрирани през февруари 2021 година, което е с 40,4% по-малко в съпоставяне със същия месец на миналата година.
При непознатите туристи има спад от цели 75,2%. Броят им е 35,5 хиляди в зимните ни курорти, като 78,2% от тях са нощували в хотели с 4 или 5 звезди, сочат още данните на Национален статистически институт. Намаление е регистрирано и при пренощувалите българи, само че надалеч по-малко - 20,8%. Българските туристи през февруари са били 237,3 хил, само че множеството са оставали единствено за уикендите - данните сочат, че българите остават да пренощуват в зимните курорти приблизително към 2 дни. При чужденците престоят приблизително е 3 или 4 нощувки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР