"Смятаме, че на политиците не им беше мястото при нас.

...
"Смятаме, че на политиците не им беше мястото при нас.
Коментари Харесай

Алибегов: Опрени сме до стената, нека ни санкционират

"Смятаме, че на политиците не им беше мястото при нас. Изведнъж се отвори вратата на Народното събрание и вместо да си правят работата, те пристигнаха да приказват с медиите. Политиците не се почувстваха неловко от освиркванията на протестиращите, нито от клаксоните на колите ", съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в студиото на "Денят ON AIR ".

Според него политиците не са разбрали настояванията на хотелиерите и ресторантьорите.

"В последните 10 дни слушаме по какъв начин има пари и ограниченията не са спирани, а настояванията ни са други. Ние сме единствената страна, която вкара здравни ограничения, без стопански преди този момент. Ние от 3 месеца пишем на министър Петков и желаеме да седнем с работодателските организации да изготвим съответни ограничения. Бюджетът е едно, само че парите да стигнат до бизнеса по най-бързия метод, е друго ", посочи Алибегов.

Той е на мнение, че затварянето на заведения няма да реши Коронавирус рецесията.

"Ние не виждаме ефикасна битка с COVID-19. Затваряме единствено избрани бизнеси, някои отчасти. Един локдаун за 3-4 седмици ще пребори Ковид-19 ", предложи предприемачът.

И акцентира, че в миг, когато страната лимитира бизнеси да работят на 30-50% потенциал, те би трябвало да заплащат 100% разноски.

"Вие, когато останете без работа, банката не стопира да си желае парите, нито наемодателят неговите. Това, което ни би трябвало, е да се седнем с министрите на стопанската система и финансите и да обсъдим ограничения, които при ограничаване на бизнеса на 30% да не доведат до банкрути. Някой би трябвало да поеме разликата ", безапелационен беше Алибегов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Както и за това, че митингите няма да спрат. Утре ще има огромни митинги в Монтана и Кърджали. Гражданското непокорство ще продължи и нощни заведения ще продължат да работят.

"Нека ни ревизират, да ни глобяват. Аз няма по какъв начин да кажа на личния състав си, че би трябвало да остане на улицата. Бизнесът е опрян в стената, какво ще ни вземат още?! Много хора от бранша към този момент напуснаха и се ориентираха към търговията ", добави Алибегов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР