Смятам, че всеки разумен човек би се съгласил с много

...
Смятам, че всеки разумен човек би се съгласил с много
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов: Предложените мерки няма да ограничат заболеваемостта от COVID-19

" Смятам, че всеки рационален човек би се съгласил с доста тежки ограничения, би се съгласил с всевъзможен тип ограничавания, когато е убеднен, че те ще оказват помощ. Истината е, че няма да оказват помощ, вижда се по целия свят . Хубаво е да се сравнят индикаторите на страни, които бяха затворени в продължение на 2-3 седмици в много по-сериозна степен – хората излизаха с смс-и, при доста значими мотиви. Това никога не промени картината на броя положителни хора. " Това сподели за BTV проф. от Института по микробиология на Българска академия на науките във връзка съвсем цялостното затваряне на страната, което ще прегледа Министерския съвет, с цел да ограничи разпространяването на.
Той даде образец с Испания, Франция, Италия, Англия и техните криви на заболеваемост и смъртност, съпоставени с тези " на една Швеция, която не затваря нищо ". Всеки, който следи статистиката ще види, " едно цялостно препокриване, с тази разлика, че шведската смъртност е ужасно ниска. Може би това е въпрос на здравна просвета и здраве на популацията и така нататък Но смъртността - при 6500 души положителни дневно, които имат, те имат най-много, мисля, че беше завчера - 31 умряли, другояче са 10 - 15- 20 ". И това са налични данни, безапелационен беше специалистът.
 Коронавирусът по света: Картината не се трансформира доста Коронавирусът по света: Картината не се трансформира доста
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 59 128 645 и 59 514 808 съгласно аме...
Мерките, препоръчани от здравния министър проф. Костадин Ангелов в понеделник, са: Извънредна епидемиологична конюнктура до март. Затварят се учебни заведения, университети, детски градини и ясли. Няма да работят заведения за хранене и кафенета, нехранителните магазини. Разрешава се единствено доставката на храна в дома или офиса. Затварят се моловете. Причината  – да се ограничи пандемията и да се понижи натиска върху лечебните заведения. Ограниченията влизат в действие от петък, в случай че Министерският съвет ги гласоподава в сряда.

" Тука не става дума за партизанщина, единствено и единствено да сме срещу. Не считам, че затварянето ще спре контактите. Никой не твърди, че няма пандемия, че няма умряли. Но въпросът е, че тъкмо тези ограничения няма да лимитират вируса ", разяснява той.
 
Доц. Чорбанов счита, че " скриването " на здравото население като деца и студенти ги прави евентуални вирусоносители по-късно. Той акцентира: " няма по какъв начин да се скрием от вируса ".
 Поредни върхове: 189 умряли и над 1 700 оздравели от ковид за денонощие Поредни върхове: 189 умряли и над 1 700 оздравели от ковид за денонощие
Броят на новите случаи на ковид означи растеж и като безусловно число, и като %. За 23 ноември са регистрирани 3 146 нови случая...
Според анализът му ограниченията може би ще понижат натиска върху лекарите с 15-20% в този момент, само че по-късно отново ще има проблеми.
Доц. Чорбанов обърна внимание, че би трябвало да се мисли и за душeвността на хората с едно затваряне на страната.
" Смятам, че здравната система би трябвало да бъде доста по-добре проведена. Аз мощно се надявам, че огромна част от тези ограничения няма да бъдат признати ", съобщи той.
По мотив експертът сподели, че тя ще е най-вече за рисковите групи. Имунологът сподели, че ваксина няма. Готовите към този момент не са минали през всички стадии.
" Ако бъдат регистрирани, ще бъдат през съществени взаимни отстъпки . Тази ваксина, която се прави сега, няма да е подготвена. Ще видите, че толкоз скоро ваксина няма да има както се говорите. Ще видите, че ще се имунизират хора, които ще подпишат, че са наясно, че имунизацията не е предходна всички стадии ", изясни експертът.
 Министерски съвет ще вземе решение по ограниченията за ковид на идващото си съвещание Министерски съвет ще вземе решение по ограниченията за ковид на идващото си съвещание
Министерският съвет ще вземе решение по препоръчаните от Националния действен щаб ограничения за справяне с ковид на идващото си за...
По думите му България не е подготвена да закупи имунизациите, които сега са на финалната права, и да ги съхранява.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР