Смятам, че вдигане на ветото би деескалирало точката на кипене.

...
Смятам, че вдигане на ветото би деескалирало точката на кипене.
Коментари Харесай

Експертът Владимир Владимиров: Утре Кирил Петков ще вдигне ветото над РС Македония

Смятам, че повдигане на ветото би деескалирало точката на шупване. Махането на ветото и приемате на френските оферти ще помогне да беседваме са същинските неща - инфраструктура и стопанска система.

ГЕРБ нямаха доста варианти за РСМ. И те застанаха на тази позиция в 12 без 5. Вероятно диалозите на Борисов с европейските му сътрудници е повлияло на едно такова решение, изясни той днешната позиция на ГЕРБ.

Най-важното тук е, че Франция и другите от страни от Европейски Съюз схванаха причините на България и ги одобриха. Всичко наши причини са признати и те ще влязат в преговорния развой на Европейски Съюз със районен съд Македония. Надявам се разсъдъкът да надделее над страстите, уточни специалистът.

На 80-90 % Европейски Съюз приема причините на България и отразява нашите претенции към Северна Македония. Трябва да имаме поради и техните отзиви по френското предложение, счита той.

Вдигането на ветото няма да промени доста неща. РСМ ще договаря с години за влизане в Европейски Съюз. България ще получи още веднъж своя късмет да стане водач и юрист на Западните Балкани по своя европейски път.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР