Смятам, че е време да преразгледаме 10-процентния плосък данък, защото

...
Смятам, че е време да преразгледаме 10-процентния плосък данък, защото
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Време е да преразгледаме 10-процентния данък

„ Смятам, че е време да преразгледаме 10-процентния плосък налог, тъй като прогресивното подоходно облагане разрешава да се споделят по-успешно ресурсите на една страна в обществото ". Това съобщи в особено изявление за Българска телеграфна агенция ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева.
Прочетете още
Тя разяснява и тематиката за еврозоната. „ Предстоят нови избори, само че ние знаем, че когато има единение сред главните политически сили по дадена тематика, задачата може да бъде реализирана. Аз персонално считам, че не би трябвало да пропущаме този късмет ", сподели Георгиева.

Тя посочи и целите си като началник на интернационалната финансова институция. Дейността на МВФ по време на рецесиите напоследък Георгиева съпостави с пътешестване на транспортен съд в бурно море, който обаче е останал постоянен.

„ Като капитан на кораба аз виждам посоката на нашата работа през идващите години в три посоки. Първо, ние имаме голяма отговорност да помогнем на нашите страни членки да изберат верните политики във време на огромна неустановеност и разнопосочност в трендовете на обособените стопански системи ”, сподели Георгиева.

Като втора предпочитана цел тя уточни икономическият напредък, който остава на положителна територия.

„ Третият ни приоритет е работата на самия Фонд и това той да бъде постоянен. Ние инжектирахме 1 трилион $ в международната стопанска система от 2020 година насам, създадохме инструмент, какъвто нямаше до момента – дълготраен заем с 10 години гратисен интервал към страни, които са уязвими по отношение на промените на климата. Това, което постигнахме с увеличение на квотите на МВФ с 50 на 100, ни дава сигурност, че Фондът може да се оправи. Искаме да създадем по-гъвкава система за финансиране, която да обезпечи непоклатимост на стопански системи по време на рецесии ”, добави ръководещият шеф на МВФ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР