Смятам, че депутатите ще вземат решение за удължаване на бюджета

...
Смятам, че депутатите ще вземат решение за удължаване на бюджета
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Ако България не влезе в еврозоната, ще задлъжнее с много бързи темпове

Смятам, че депутатите ще вземат решение за удължение на бюджета за 2022 година до 10 юни. Единственото по-притеснително е това, че сложиха предел на така наречен единна сметка в Българска народна банка, защо могат да се употребяват средства от там. Това сподели икономистът Любомир Каримански в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Той съобщи, че няма да има проблем с изплащането на пенсиите в идващите два-три месеца.

С бездействието си политиците отместват сериозните проблеми и дефицити, които ще бъдат трансферирани в идващите години, разяснява Любомир Каримански.

Икономистът Кузман Илиев разяснява, че към приемането на бюджета се е основала нервност, която е работела в полза на основаване на държавно управление непременно.

Време е за финансова дисциплинираност, защото навлизаме в стадий на стопански разтърсвания на световно ниво, предизвести той. Те ще дойдат при нас със забавяне, само че няма да са леки, означи икономистът. „ Сега е моментът, в които не може да се появяват някакви политици без отговорност и да натрупват отговорности, които ще стават все по-скъпи за погашение във времето ", сподели Илиев.

По думите му от записите от срещата на Националния съвет на Политическа партия е станало ясно, че властта корумпира, и е добре че те са станали притежание за българите.

Ако България не влезе в еврозоната, ще задлъжнее с доста бързи темпове. „ Когато си в ръб, харчиш доста, задлъжняваш доста и в един миг нямаш задоволително пари. Обръщаш се към МВФ, той ти чупи ръцете и към този момент бордът ти е под въпрос. Това са сегашните огромни опасности ", уточни той.

Следващият стратегически риск е, че имаме два нуклеарни реактора, единият от които работи когато си изиска. В Плана за възобновяване сме поели ангажимент да затворим 50% от енергетиката си с въглищните централи, изясни Кузман Илиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР