Смята се, че електрическите автомобили са по-екологични от превозните средства

...
Смята се, че електрическите автомобили са по-екологични от превозните средства
Коментари Харесай

Разработват батерии с устойчиви суровини

Смята се, че електрическите коли са по-екологични от транспортните средства с стандартно задвижване. Но производството на литиево-йонни акумулатори утежнява еко-баланса на електрическия автомобил. Учените от изследователския център за акумулатори MEET на Westfälische Wilhelms-Universität (WWU) Мюнстер работят върху по-устойчив развой за направата им.

С цел създаване на специфични въглеродни материали за високоенергийни аноди както в актуалните литиево-йонни акумулатори, по този начин и в системите за акумулатори от последващо потомство, изследователският център за акумулатори MEET WWU Münster инициира плана "CarbForBatt ".

Тъй като синтетичните графити, наред с естествените графити, ще играят основна роля като анодни материали в бъдеще, екологичните и социално-икономическите провокации при основаването им би трябвало да бъдат преодолени. Като част от плана за проучване и развиване "CarbForBatt ", учените създават устойчиви пътища за синтез на синтетичен графит от промишлени боклуци.

„ Естественият и синтетичният графит най-много се внасят от страни отвън Европейски Съюз “ - споделя доктор Тобиас Плаке, началник на плана и началник на материалите в изследователския център за акумулатори MEET - “Това е съпроводено от замърсяване на околната среда при добива на натурален графит и висока консумация на сила при производството на синтетичен графит, които ще се употребяват в бъдеще на експоненциално възходящия пазар на акумулатори за електрически коли. ”

Целта на плана "CarbForBatt " е да сътвори устойчива, вътрешноевропейска добавена стойност за синтетичния графит. За да създадат това, откривателите на батериите първо разпознават прекурсорни материали за синтетичния графит, които се състоят основно от промишлени боклуци и странични артикули. След това те ги покриват със пласт от графит при температури сред 2700 и 3000 градуса по Целзий, с цел да ги графитизират.

Процесът би трябвало да образува основата за производството на особено направен графит, който може да се употребява както в литиево-йонната батерия, която сега господства на пазара, по този начин и в акумулаторните системи от последващо потомство.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР