Смяната на спукана или спаднала гума по време на пътуване

...
Смяната на спукана или спаднала гума по време на пътуване
Коментари Харесай

Знаете ли защо, когато сменятe гума на път, трябва да включите радиото и да затворите прозорците?

Смяната на спукана или спаднала гума по време на пътешестване е неприятна обстановка, само че никой не е ваксиниран от нея. И надали би трябвало да притеснява няколко. Когато обаче се стигне до такава степен, някои хора се изнервят и не помнят разпоредбите за сигурност. А това може да се трансформира в същинско злополучие. Летният сезон настъпи и от ден на ден хора се насочат на път, като най-използваното транспортно средство е автомобилът.

По главните пътни артерии постоянно се образуват тапи и в тях мнозина пътуващи си построяват мислено възприятие за сигурност. Те си мислят, че протичащото се през 90-те години няма да се повтори, само че не е по този начин, написа AutoMedia.bg. Все още има хора, които желаят елементарно да изкарат пари, още повече че по време на пандемията приходите на огромна част от популацията понижиха.

Методите на нарушителите са банални и елементарни, като не са се трансформирали от интервала, за който към този момент стана дума. В последна сметка хората на път носят доста ценни неща в себе си. Парите и документите постоянно се оставят в жабката, което ги прави лесна плячка за бандитите.

Схемата е елементарна – първо се набелязва жертва, като това е човек, който пътува самичък в колата. На паркинг или бензиностанция гумата на автомобила се пробива с изострен предмет, с цел да почне постепенно да спада. Така притежателят открива казуса по-късно, когато се е отдалечил от мястото. Той стопира и подвига колата на крик, с цел да смени гумата. В това време нарушителите, които карат след него, отварят вратата и отмъкват всичко скъпо от салона. А заетият водач вижда неналичието, когато към този момент е късно.

Има елементарен способ за попречване на сходна обстановка. Необходимо е единствено да усилите радиото в колата и да пандизите прозорците и вратите. Разбиването на заключена врата няма да бъде проблем за професионални крадци, само че щом го създадат и отворят вратата, звукът от радиото ще се усили и ще предизвести водача, че някой влиза в колата му.

Разбира се, има риск нарушителите да атакуван лидера, само че той е дребен, защото все това се случва на път, откъдето минават и други транспортни средства. И нещата ще се усложнят доста, още повече че нападението минава по различен член от Наказателния кодекс. Най-вероятно нападателите ще избягат, без да допрян нищо или никого.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР