Смяната на поколенията в тениса е неизбежно явление, като постепенно

...
Смяната на поколенията в тениса е неизбежно явление, като постепенно
Коментари Харесай

Бившият шампион е аут: Световният №182 сломи 208-сантиметров гигант на старта в Маями

Смяната на поколенията в тениса е неизбежно събитие, като последователно " звездите " на ветераните в спорта " угасват " и следващото доказателство по отношение на това ни беше поднесено през днешния ден от надарения Емилио Нава на Мастърса в Маями. Американецът съумя на старта в конкуренцията да повали в следващи сетове 37-годишния си прославен съотечественик и някогашен първенец в шампионата - Джон Иснър, като записа най-хубавата победа в кариерата си след два тайбрека, в стихията на 208-сантиметровия бивш представител на топ 10, и близо два часа на корта - 7:6(5) 7:6(4). Следващото тестване за международния номер 182 обаче се явява още по-трудно и той ще би трябвало да се изправи против първата ракета на Съединени американски щати и 9-и подложен в схемата - Тейлър Фриц.

Началните минути на дуела бяха определящи за руслото, в което ще се случват събитията на корта, като изцяло съгласно упованията сервиращите имаха думата, с цел да бъдем скоростно отведени до десетия гейм. В него колосът подаваше за оставането си в частта, като се оказа обратно с 0:40, само че както нееднократно е правил през годините, засвидетелства неоспоримата класа на началния си удар и провокира изиграването на тайбрек. В него " Големия Джон " се снабди с задатък от минипробив на самия старт, само че липса на първи сервис в основните мигове разреши на музи Нава да реализира цялостен поврат и младежът отмъкна откриващия сет.

Втората част пък донесе със себе си същинска доминация от страна на подаващите, откакто ветеранът очевидно затруден в напредването си по корта от умората не успяваше да доближи до шансове на ретур, а в същото време с това беше безукорен в моментите си на начален удар и разумният излаз от обстановката беше нов дълъг гейм. В него двамата домашен представители вървяха ръка за ръка до самия край, когато Иснър сбърка решаващо и международният номер 182 усвои опцията си, като завоюва пет от последните шест точки в мача и узакони рекордния си успех в кариерата по отношение на ранкинга на съперника, който в тази ситуация заема 46-ото място в класацията на АТР.

Youth beats experience
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР