Смяната на дома е голямо предизвикателство за всички членове на

...
Смяната на дома е голямо предизвикателство за всички членове на
Коментари Харесай

Как влияе преместването на котката?

Смяната на дома е огромно предизвикателство за всички членове на семейството – включително и вашата котка. В деня на преместването си набележете стая в новия дом, където да поставите всички котешки движимости – панички за храна и вода, котешка тоалетна, легло, играчки, къщурка и така нататък

Предупредете всички останали жители да не тормозят животното, защото е добре в първите дни да бъде оставено на мира вътре. Иначе ще има предпочитание да избяга при първото открехване на вратата.

При влизането в новата къща котката ще пожелае да изследва безусловно всичко, както когато осиновявате ново животно и то изследва територията през първите си дни.

Би спомогнало да предоставите на котето дребна територия за изследване. Може да улесните процеса на акомодация, като в новия дом участват остарели мебели и други предмети, които вдъхват сигурност на животното.

 Котка

Вероятно ще отнеме няколко часа на котката да разузнае новото място, с цел да може да се отпусне и да се почувства у дома. Това ще спомогне и да научите животинчето да живее най-вече в затворени пространства, в случай че преди този момент е обитавало главно градината ви.

Изчислено е, че са нужни постоянни две седмици за цялостното привикване на животното с новия му дом. През този интервал го хранете по малко и постоянно, като не се отклонявате от рутината му.

Разпространете миризмата на котето из къщата. За задачата натъркайте бузките на лицето му с мека забрадка, с цел да оберете миризмата от жлезите в тази област, след което разтрийте кърпата на разнообразни места из къщата – мебели, стени и входове. Повтаряйте процеса, до момента в който не установите, че котката независимо стартира да се отърква в повърхностите.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР