Смяна на главния секретар се очаква в областната администрация. Длъжността

...
Смяна на главния секретар се очаква в областната администрация. Длъжността
Коментари Харесай

Сменят главния секретар в областната управа в Пловдив

Смяна на основния секретар се чака в регионалната администрация. Длъжността се причислява към политическия екип, както и зам.-областните шефове. За поста е бил предпочетен Георги Янев и съгласно осведомени той има опит в структурите на Министерство на вътрешните работи.

Новият регионален шеф Ангел Стоев нито удостовери, нито отхвърли, че Георги Янев от през днешния ден е в постройката на региона. До този миг няма назначения, сподели губернаторът, като вежливо изясни, че на следващия ден ще има повече информация и че за петък възнамерява да даде първата си конференция, в случай че няма други неотложни задължения.

Една от значимите функционалности на основните секретари е да провеждат провеждането на изборите. С встъпването си в длъжността Ангел Стоев заявява, че главната му цел е да обезпечи условия за почтен избор за 46-то Народно заседание на 11 юли.

Досега основен секретар в регионалната администрация беше инж. Йордан Кюмюрджиев, някогашен шеф на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи и някогашен ръководител на Общинския съвет. Той беше поканен на поста от Дани Каназирева, откакто в края на 2019 година тя стана губернатор с решение на Министерския съвет.

Предполага се,, че заменени ще бъдат и зам.-областните шефове Евелина Апостолова /ГЕРБ/ и Димитър Керин /Атака/.

На фотографията: новият регионален шеф Ангел Стоев

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР