Смяна на членове на секционни избирателни комисии заради неявяване и

...
Смяна на членове на секционни избирателни комисии заради неявяване и
Коментари Харесай

Изборният ден в Русе - Проблеми, белязаха началото на вота

Смяна на членове на секционни изборни комисии поради отсъствие и проблеми с машинния избор в две секции белязаха изборния ден досега в русенско.

В две от секциите машините въобще не са стартирали. Час и половина техниците са се опитвали да отстранят повредата, само че на вятъра. Проблемът е бил софтуерен. Накрая след решение на ЦИК се мина към гласоподаване с хартиени бюлетини.

Едната неизправна машина е в село Басарбово, където живеят повече възрастни хора и те са удовлетворени, че ще гласоподават на хартия. Очаква се изборната интензивност в тази секция да е по-висока, в сравнение с вота през юли.

Още през вчерашния ден следобед, когато донесоха машината и я инсталираха за пускане, тя не можа да започва. Няколко пъти я рестартирахме, само че се оказа, че казусът е в четеца. Четецът не може да чете карти. Уведомихме РИК още през вчерашния ден в 16 ч. Те ни споделиха, да изчакаме сутринта, може да се темперира машината и да тръгне. В 7:00 обаче още веднъж същият проблем – четецът не може да чете карти ", описа Милена Йорданова, ръководител на 182 СИК – Русе.

Според локалните поданици " има манипулиране с машините и по тази причина по-добре с бюлетините ".

За реда и сигурността на изборите в русенско се грижат 400 чиновници на реда.

Репортер: Даниела Димитрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР