Смущава ме как стартира имунизацията. Все още има неизвестни около

...
Смущава ме как стартира имунизацията. Все още има неизвестни около
Коментари Харесай

Мими Виткова: Бързането около ваксината и старта на имунизацията смущава

" Смущава ме по какъв начин започва имунизацията. Все още има незнайни към имунизацията, следи се едно бързане, което не постоянно е вярно обяснено. Изтича много информация и за финансовите резултати за производителите на тези ваксини. Задава се въпросът дали това се прави поради здравето на хората ", съобщи в предаването " Лице в лице " по bTV доктор Мими Виткова - някогашен здравен министър и сегашен шеф на частен здравен фонд.

" В началото при много ниски индикатори на смъртност и заболяемост наложихме фрапантни ограничения и внезапно взехме решение, че сме победили този вирус. След това влязохме в много сериозен развой на политизиране на тази зараза и по тази причина в този момент виждаме огромния боязън от налагане на по-резки ограничения и забавяне в тяхното налагане ", означи доктор Виткова.

Според нея би трябвало да приемем версията, че дълго време ще би трябвало да живеем и да се борим с този вирус. По думите й вероятен излаз са ограниченията до построяването на групов имунитет, и то посредством ваксина.

Според някогашният здравен министър неналичието на задоволително здравна информация внася подозрения. " Обещанията би трябвало да следват резултатите от ограниченията и откакто досега няма маркирана сигурна наклонност за понижаване нито на заболелите, нито на смъртността, по-добре е страната да откри средства да подкрепи тези бизнеси, в сравнение с да отворим още веднъж вратата ", уточни доктор Виткова за отварянето на заведенията и комерсиалните центрове преди празниците. " Ако тотално се отвори прозорецът през празничния интервал, януари месец няма да ни донесе положителни резултати ", означи тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР