Смолян. Най-големият национален трибагреник, който ще украси Роженските поляни по

...
Смолян. Най-големият национален трибагреник, който ще украси Роженските поляни по
Коментари Харесай

Смолян: Най-големият национален трибагреник, който ще краси събора на Рожен и е с площ 7000 кв. метра, е почти готов

Смолян. Най-големият народен трикольор, който ще украси Роженските поляни по време на Роженския събор от 19 до 21 юли е съвсем подготвен. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . Във флага до момента са вложени 45 500 м плат 22 000 м конци и на този стадий с размери 21 м широчина и 300 м дължина и обща повърхност от 6300 кв. м. Знамето се създава към този момент месец и остава още малко преди да бъде дефинитивно приключено, когато ще е с повърхност над 7000 кв. м и ще тежи над 600 кг. В град Първомай за трети път създават внушително знаме за Роженския събор.
След привършване на събитието през 2016 година те трансфораха огромния байрак в 13 000 дребни флагове, които бяха раздадени в Деня на българската самостоятелност – 22 септември в София. Огромното българско знаме се трансформира в един от знаците на Събора на националното творчество и отглеждане на животни „ Рожен “.
На 20-ти юли, събота, в 18.00 ч. уредниците, Сдружение „ Рожен – Наследство в бъдещето “ и Община Смолян, канят в подножието на върха всички деца и младежи, пристигнали на събора с национални носии, с цел да се направи фотография събрала в едно най-вече българчета с най-голямото българско знаме. Това ще илюстрира посланието и задачата на Роженския събор – да съхранява българския дух и обичаи и да ги предава на бъдещите генерации.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР