Смея да кажа, че отговаряме на очакванията на хората. Имаме

...
Смея да кажа, че отговаряме на очакванията на хората. Имаме
Коментари Харесай

Искрен Арабаджиев, ПП: Очакваме оставката и на Иван Гешев

" Смея да кажа, че отговаряме на упованията на хората. Имаме самочувствието, че управляваме, тъй като дойдохме със поръчката за нулева корупция и дейностите ни от последните дни дават резултати ".

Това съобщи пред Българска национална телевизия Искрен Арабаджиев - народен представител от ПГ на “Продължаваме промяната” и ръководител на Комисията по труда и обществената политика в Народно заседание.

“Председателят на Антикорупционната комисия господин Цацаров даде поръчка, че ще подаде оставка на 1 март. Натискът посредством обществено говорене и промяната, която предвиждаме в Антикорупционната комисия, докара до този резултат”, безапелационен беше той.

По думите му упованията на “Продължаваме промяната” са оставка да подаде и основният прокурор. За него няма нищо обезпокоително в това, че от парламентарната естрада беше поискано отдръпването на Гешев.

“Аз имам вяра в ръководството на управляващите, само че това да упражняваш надзор върху прокуратурата и върху дейностите ѝ е вярно, тъй като когато една власт е безконтролна, се получава това, което имаме в момента”, изясни Арабаджиев.

Висша форма на народна власт е правото на митинг, сподели той и добави, че самият той е взел участие в разнообразни митинги, в това число и за оставката на основния прокурор и последното държавно управление на ГЕРБ.

“Протестът в сряда не попречи на работата ни. Благодарен съм на органите на реда, че резервираха реда на улицата, митингът не ескалира, успяхме да проведем постоянно пленарно съвещание и приехме всички точки, които имахме, и даже организирахме постоянно съвещание на Социалната комисия”, сподели депутатът от “Продължаваме промяната” в отговор на въпрос за митингът на партия “Възраждане” против зеления документ.

Арабаджиев означи, че високите цени са предизвикателство за ръководещата коалиция и напомни, че през последните дни са препоръчани няколко стратегии за отплата както на бизнеса, по този начин и на битовите консуматори.

“Редно е да кажа, че за предходната година има невиждано нарастване на междинната пенсия в България - с 20% от 440 на 540 лв.. В цялост с останалите ограничения, които предлагаме, уповавам се, българските жители да схванат, че вършим всичко по силите си и опциите на бюджета”, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР