Сметосъбирачите в Париж удължиха стачката си за 13-ти пореден ден,

...
Сметосъбирачите в Париж удължиха стачката си за 13-ти пореден ден,
Коментари Харесай

Сметосъбирачите в Париж удължиха стачката си

Сметосъбирачите в Париж удължиха стачката си за 13-ти следващ ден, като камарите отпадъци заливат града. Работниците от чистотата не престават да блокират най-голямото хранилище за изгаряне на боклуци в Европа и още две, които третират боклука на Париж.

„ Решението е държавното управление да промени позицията си и да се вслуша в хората. Защото това, което се случва, е извънредно съществено и следим радикализация. Правителството носи огромна отговорност за това “, сподели Изабел Вергрие, психолог.

„ Мирише неприятно. Боклукът би трябвало да се събере допустимо най-скоро. Въпреки че хората са прави да стачкуват и да покажат своето противоречие “, счита Адел, водач на рейс.

Въпреки митингите, обособените кметства в Париж поставят всички старания да съберат натрупалите се боклуци.

 
Ние сме извънредно чувствителни към създалата се обстановка. Събираме отпадъците тук-там с приоритет – питателните пазари, лечебните заведения, учебните заведения. Наш приоритет е да съберем всичко където може, час по час, всекидневно, като в същото време зачитаме правото на хората на стачка.
Еманюел Пиер-Мари, кмет на 12-ти регион на Париж

Стачките и митингите са провокирани от промяната на пенсионната система, в която главен пункт е повишението на минималната възраст за пенсиониране от 62 на 64 години.

Президентът Еманюел Макрон счита тази стъпка като основна за отбягване на тежък недостиг на пенсионната система и за поддържане на конкурентоспособността на френската стопанска система.

Но синдикатите и партиите от левия набор са твърдо срещу промяната и заплашват да продължат с протестните дейности, до момента в който тя не бъде изтеглена.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР