Сметопочистващите камиони във Свиленград са били запалени снощи. По данни

...
Сметопочистващите камиони във Свиленград са били запалени снощи. По данни
Коментари Харесай

Запалиха сметопочистващите камиони в Свиленград

Сметопочистващите камиони във Свиленград са били запалени нощес. По данни на Министерство на вътрешните работи става въпрос за тенденциозен палеж, защото охранителни камери са снимали двамата причинители. От администрацията оповестиха, че похищението няма да затрудни събирането на боклука през идващите дни и активността ще върви по график.

Свиленград

Сигналът за палежа е подаден малко преди 23 часа нощес. Камионите са били запалени в общинската база в Свиленград, където са били паркирани. Камерите за видеонаблюдение са снимали двамата причинители. Днес от полицията направиха огледи на местопроизшествието.
Мария Костадинова, зам.-кмет на община Свиленград: Това е бойкот, тъй като първо е съществено посягане върху общинско имущество второ се протяга ръка върху една активност, която е извънредно значима за една община, това е сметопочистването и предизвикателство за нас беше да организираме по този начин нещата, че днеска графика да се извършва и съдовете да се почистват.
Два от камионите са в окаяно положение, третият е без съществени вреди и през днешния ден бе включен в графика за събиране на отпадъците.
Лозко Георгиев, шеф на механизацията към ОП-Свиленград: За възобновяване доста мъчно ще стане, не знам. Вече каквото решат началниците. Камионите са нови, непокътнати много, вършеха си работата.
Община Свиленград сама извозва отпадъците си от предходната година. От тогава няколко пъти е имало сходни произшествия.
Мария Костадинова, зам.-кмет на община Свиленград: При закупуване на съдове още в първите дни имахме запалени 5 контейнера в центъра на града, което беше отново някакъв сигнал.
По случая е формирано досъдебно произвеждане за тенденциозен палеж, следено от Окръжна прокуратура -Хасково.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР