Сметната палата публикува Списък със заключенията за несъответствие от извършените

...
Сметната палата публикува Списък със заключенията за несъответствие от извършените
Коментари Харесай

Оркиха 275 несъответствия в имуществени декларации на администрация и политици

Сметната палата разгласява Списък със заключенията за противоречие от осъществените инспекции на имуществените заявления, подадени от лицата, заемащи висши държавни и други длъжности през 2017 година

От Сметната палата са открити 147 изводи за несъответствия на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, подали годишни заявления или уведомления през 2017 година Също по този начин има 128 изводи за противоречие на лица, подали встъпителни и финални заявления за интервала от 01 януари до 10 ноември 2017 година

Проверката на имуществените заявления обгръща с изключение на лицата и техните съпруг/а, и ненавършили пълноправие деца. В случаите, когато е формирано умозаключение за противоречие, ръководителят на Сметната палата уведомява изпълнителния шеф на Националната организация за приходите , за предприемане на дейности по реда на глава четиринадесета или петнадесета от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, както и ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност ".

В 7-дневен период от приемане на резултатите от Националната организация за приходите, ръководителят на Сметната палата, ги разгласява на интернет страницата на Сметната палата в раздел " Публичност на имуществото " - Резултати от Национална агенция за приходите.

ЗПИЛЗВДДД има за цел да обезпечи гласност и бистрота на имуществото и приходите на лицата , заемащи висши обществени длъжности. Утвърдените през годините система на обявление и механизъм на инспекция, служат като ефикасен инструмент за бистрота, за предварителна защита и за битка с корупцията .

Публикуваната информация дава необятна опция на други заинтригувани лица да организират нужните следствия . Систематичното издание и систематичната инспекция на декларациите за имотно положение, съставляват значим детайл на всяка ефикасна система за противопоставяне на корупцията, осигурявайки бистрота на имуществото на лицата, заемащи висши обществени длъжности.

Списък, квалифициран в сходство с условията на ЗПИЛЗВДДД и ЗЗЛД.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР