Сметната палата публикува отчетите за приходите, разходите и поетите задължения

...
Сметната палата публикува отчетите за приходите, разходите и поетите задължения
Коментари Харесай

Партиите се отчетоха за изборите в Сметната палата

Сметната палата разгласява докладите за приходите, разноските и поетите отговорности за заплащане по отношение на предизборната акция за извършените на 2 април 2023 година избори за Народно заседание. Това оповестяват от пресцентъра на Палатата.

Общо 23 участници в изборите за Народно заседание на 2 април – 14 партии, 7 обединения и 2 инициативни комитета, подадоха в период докладите си. Отчетите са оповестени в (ЕРИК). След като се влезе в регистъра, се кликва на „ 2023 “, по-късно – „ Избори за Народно заседание на 2 април 2023 година ”, „ Регистрирани участници “. При избор на даден участник се клика на „ Данни “, по-късно – „ Финансови доклади “ и най-после на колонка „ Отчет “ (конкретният доклад е обозначен с „ кламер “ за прикачен файл).

В сходство с условията на Изборния кодекс Сметната палата разгласява и информацията, която са дали доставчиците на медийни услуги, социологическите и рекламни организации, и организациите за реализиране на връзки с обществеността, за предоставените от тях услуги на участниците (в интернет страницата на Сметната палата, раздел „ Контрол избори “, „ Отчитане на предизборната акция “, „ За снабдители на услуги “).

Сметната палата сега прави одит за сходство на заявените доходи и осъществените разноски по отношение на предизборните акции на участниците в изборите за Народно заседание, в случаите, когато са над 1000 лева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР