Сметната палата на Европейския съюз предупреди за риск от измами

...
Сметната палата на Европейския съюз предупреди за риск от измами
Коментари Харесай

Сметната палата на ЕС предупреди за възможни измами със средствата за борба с Covid-19

Сметната палата на Европейския съюз предизвести за риск от измами и злоупотреби по отношение на европейския спомагателен фонд за битка с коронавирус, който е на стойност 750 милиарда евро, съобщи Българска телеграфна агенция.

ъунанокНеобходима е ефикасна система за надзор на средствата от фонда, съобщи пред ДПА ръководителят на Сметната палата на Европейски Съюз Клаус-Хайнер Лене.

Средствата от помощния фонд, част от които ще бъдат изплатени като заеми, а друга част като грантове, следва да бъдат употребявани за възобновяване на стопанските системи на страните от Европейски Съюз, които бяха наранени отрицателно от коронавирусната пандемия.

Европейската комисия чака изплащането на средствата да стартира през юли.

Освен средствата от фонда, за възобновяване на европейските стопански системи се чака да да бъдат употребявани и средства от дълготрайния бюджет на Европейски Съюз до 2027 година Така става дума общо за към 1,8 трилиона евро.

По данни на Сметната палата на Европейски Съюз милиарди евро европейски средства всяка година се озовават в неправилни ръце. В множеството случаи обаче става дума неточности, а не за измами, считат европейските инспектори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР