Сметната палата е върнала повечето данни, които изтри от свой

...
Сметната палата е върнала повечето данни, които изтри от свой
Коментари Харесай

Сметната палата върна заличените данни от доклада за приходната агенция

Сметната палата е върнала множеството данни, които изтри от собствен отчет през предишния месец за Националната организация за приходите, оповестява " Медиапул ".

Докладът бе за събираемостта на налозите, осигуровките и другите обществени вземания през 2013-2016 година В по-късен миг се оказа, че от обществения отчет са изтрити огромно количество данни с претекста, че те са били данъчна загадка. Инициативата за това е била на приходната организация.

Председателят на палатата Цветан Цветков е оповестил пред уеб страницата, че към днешна дата за възобновени всички данни, които не са персонални и не съставляват данъчна загадка. Проверка на комисията за персоналните данни по случая пък посочила, че е имало изнесени персонални данни, само че вредите били минимални, защото са свалени след 48 часа на уеб страницата.
Той показва, че измежду върнатите данни са тези за отписаните несъбрани обществени отговорности в размер на 10 милиарда лева през 2016 година В отчета на Сметната палата се коментира, че от началото на 2016 година има смяна в закона, която разрешава на Национална агенция за приходите да отписва вземанията с изтекла 10-годишна отминалост.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР