Смесиха се напълно непрофесионално две системи. Едната е социално осигуряване

...
Смесиха се напълно непрофесионално две системи. Едната е социално осигуряване
Коментари Харесай

Гафът с пенсиите - от непрофесионално смесване на осигуряване и подпомагане

Смесиха се изцяло непрофесионално две системи. Едната е обществено обезпечаване - пенсия, а другата обществено подкрепяне - добавка, изясни някогашния обществен министър Иван Нейков по Нова тв във връзка на абсурда с 1,1 милиона пенсии, които се оказаха понижени.

" Можеха да не се прави грешката, да се дава идентична добавка. Няма по какъв начин при една пенсия от 330 лв. да се дадат 120 лв., и на този с 1200 лв. - същата сума. И предупреждавахме да не пишат закона на крайник. И в този момент в средата на годината, като падне добавката, ще стане ужасно ", добави той.

" Трябва незабавно да се спре с универсалната добавка и да се дава на тези, които имат потребност. Защото, в случай че се дава, хората ще свикнат и тогава още веднъж ще има проблем. В момента никой не знае тъкмо какво един човек получава от двете системи. В момента никой не знае какво става с енегрийните помощи ", добави Нейков.

" Много елементарно се прави омлет от яйца. Айде в този момент да се направи от омлет - яйце. Подпомагането би трябвало зависи от потребностите на хората. Тезата, че пенсионера е априори безпаричен не е вярна. Има такива с магазини, с заводи ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР