Смерч връхлетя тополовградското село Орлов дол и нанесе щети на

...
Смерч връхлетя тополовградското село Орлов дол и нанесе щети на
Коментари Харесай

Смерч връхлетя няколко села в Тополовградско, нанесе материални щети /снимки/

Смерч връхлетя тополовградското село Орлов дол и нанесе вреди на къщи и селскостопански постройки, оповестиха от Областната администрация в Хасково.
Необичайно мощният вятър е отнесъл навеси и една веранда на къща. Също по този начин е развалил покриви на здания. Има паднали стълбове, а електричеството е прекратено. Изкоренени са дървета и са отнесени в реката. Високи борове са паднали в двора на църквата в селото, които към този момент са обработени и се отстраняват. Утре ще бъде обезпечена машинизация, която да отстрани дърветата от реката, разяснява регионалният шеф на Хасково инж. Минко Ангелов, който дойде на място, дружно с управлението на община Тополовград.
„ Не сме съумели напълно да се оправим с последствията, почистихме основната улица, по която се движат доста рейсове и коли. По другите места през днешния ден чакам от Общината да се образува група, която да пристигна и да помогне на хората. Има отнесени 2-3 покрива. Стопанска постройка е унищожена напълно. Трябва селото да се почисти”, съобщи пред NOVA кметът на Орлов дол Виолета Георгиева.
Електричеството е възобновено отчасти, тук-там няма ток поради паднали стълбове.
Временни постройки са отнесени в прилежащи дворове. Стихийният вятър е вилнял в още 3 села – Владимирово, Светлина и Каменна река. Засегнати се обособени елементи от обитаемоте места. Сформирана е комисия със заповед на кмета на Тополовград Божин Божинов, която ще опише вредите. Докладът ще бъде възложен на междуведомствената комисия, с цел да бъдат отпуснати компенсации на хората, чиито парцели са наранени.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР