Смелата руска журналистка Марина Овсянникова прекъсна живото излъчване на руската

...
Смелата руска журналистка Марина Овсянникова прекъсна живото излъчване на руската
Коментари Харесай

Руската журналистка Марина Овсянникова протестира срещу войната в националне ефир на казионна руска телевизия! След това беше незабавно арестувана 

Смелата съветска журналистка Марина Овсянникова прекъсна живото лъчение на съветската държавна телевизия Первый канал, появявайки се в ефир с афиш, на който пишеше: " Не на войната! ".
" Не вярвайте на пропагандата, те ви лъжат, руснаци против войната ", пишеше на транспаранта, с който тя се появи зад тила на известната водеща Екатерина Андреева по време на централната новинарска емисия " Время ".

Малко по-късно смелата журналистка качи видео в YouTube, в което съобщи, че протичащото се в Украйна е закононарушение, а Русия е агресор.
" Отговорността за тази експанзия е единствено на един човек – Владимир Путин. Баща ми е украинец, майка ми рускиня, ние в никакъв случай не сме били врагове. Русия би трябвало незабавно да приключи тази братоубийствена война, нашите нации могат да се помирят ", сподели Марина Овсянникова.

" Русия е страна агресор и отговорността за това лежи на съвестта единствено на един човек - и този човек е Владимир Путин ", разяснява тя и добавя: " За страдание, през последните години работих в " Първи канал ", занимавайки се с кремълска агитация. Сега доста се срамя от това, че позволявах да се приказват неистини от телевизионния екран. Срам от това, че позволявах да зомбираме съветските жители ", споделя Овсянникова.

" Ние замълчахме през 2014 година, когато всичко това едвам започваше. Ние не излязохме на манифестации, когато Кремъл токсини Навални, ние просто безмълвно наблюдавахме този античовешки режим ", декларира тя.
Овсянникова прецизира, че в този момент целият свят е обърнал тил на Русия и добавя: " Още 10 генерации наши потомци няма да измият срама на тази братоубийствена война ", изяснява журналистката.

Тя насочва зов към руснаците да излизат на манифестации, да не се опасяват и да " преустановят това безумство ". Первый канал е почнал инспекция за " случая ". Овсянникова е арестувана и я грози административно дело.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР