Смехотворно е в 21-ви век кметството на един район на

...
Смехотворно е в 21-ви век кметството на един район на
Коментари Харесай

Общинска съветничка: Смехотворно е в 21-ви век районно кметство в Пловдив да е в бараки!

„ Смехотворно е в 21-ви век кметството на един регион на Пловдив да е в бараки, а точно такава е обстановката с районната администрация на „ Северен ” от години ”, съобщи общинската съветничка от Реформаторския блок Пепа Деведжиева в деня, в който на територията на кметство „ Северен ” бе открита нова полицейска приемна в Шекер халаха.

„ Северен ” е най-големият като повърхност регион на града, в него е съсредоточена една забележителна част от бизнеса и няма за какво да се убеждаваме какъв брой неуместно е вложителите да бъдат обслужвани в сходни пространства. Но в действителност представителите на бизнеса не са най-важните, задоволително е да споменем, че когато наближат периодите за заплащане на локални налози, хората стоят на опашки пред бараките, даже и когато вали сняг или дъжд. Няма администрация, която да има право на такова отношение към жителите ”, заявява Пепа Деведжиева.

В две поредни бюджетни години Община Пловдив задели средства за пренасяне на кметството на регион „ Северен ” на уместно място, като единият вид е това да стане в незавършената постройка на компания „ Заводски градежи ”.

Плановете за това са отпреди повече от 10 години, само че компанията е оповестена в неплатежоспособност и на ход е частен правосъден реализатор. Независимо от плануваните средства действителни стъпки по този начин и не бяха направени.

„ Сега следва да приемем бюджета на Пловдив за 2018 година и мисля, че е извънредно време в него да бъдат заделени пари за решение на този проблем, само че този път да поемем уговорката да не пренасочваме тези средства за неотложни потребности. Спешни непредвидени разноски постоянно ще има, само че не би трябвало да ги покриваме с парите за регион „ Северен ”. Иначе и хората, които имат някакъв проблем за решение в кметството, и работещите там ще продължат да си поддържат връзка в пространства с линолеум на пода и шперплат по стените. Колко уместно е това за една Европейска столица на културата, е риторичен въпрос ”, добави съветничката от Република България.
 13pl4001-2  13pl4001-1  pepa-devedjieva
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР