Смъртта на Морис Джесъп, написал книга за НЛО и антигравитацията

...
Смъртта на Морис Джесъп, написал книга за НЛО и антигравитацията
Коментари Харесай

Смъртта на Морис Джесъп, написал книга за НЛО и антигравитацията

Смъртта на Морис Джесъп, написал книга за НЛО и антигравитацията …През 1955 година в Съединените щати излиза една от най-противоречивите книги за НЛО, оповестени през 50-те години на предишния век. Нарича се „ Кутия за НЛО “ (Случая за НЛО) и е с създател Морис К. Джесъп.В книгата се изследва един съответен въпрос – по какъв начин летят НЛО, какъв е източникът на силата им, с помощта на който могат да се движат толкоз бързо и да извършват необикновено комплицирани маневри, да вземем за пример да стопират внезапно, да вършат прави завои с висока скорост и т.н.Джесъп има вяра, че жизненоважните отговори лежат в областта на гравитацията и по-точно в антигравитация.Малко след публикуването на „ Кутия за НЛО “, създателят споделя, че „ усеща вниманието на целия свят от военните чиновници, в това число високопоставени чиновници от Военноморски сили на Съединени американски щати “.
Джесъп има вяра, че го наблюдават хора от специфичен офис на Военноморски сили на Съединени американски щати, а точно Отдела за “специални оръжия ”. Той допуска, че е по този начин, тъй като се тормозят, че в книгата си той е разкрил технология, която те към този момент учат в цялостна загадка и употребяват, с цел да ръководят личен свръхсекретен аероплан.Уфологът подозира, че доста, в случай че не и множеството, от НЛО, видени от очевидци, в действителност са американски военни кораби и антигравитационни технологии, забъркани в това число и в известния Проект с кораба Елдридж, така наречен Филаделфийски опит от 1943 г.Джесъп е мощно угрижен да не би да е следен и става параноичен. Няколко пъти той вижда, че някои предмети в кабинета му очевидно са преместени от нормалните си места и това го кара да има вяра, че когато напуща къщата, някой влиза в стаята и подробно претърсва всичко.

 1 1 - Смъртта на Морис Джесъп, написал книга за НЛО и антигравитацията
Подозренията му се ускоряват, когато Военноморски сили на Съединени американски щати се свързват с него и намерено желаят да им опише за книгата си и описаната в нея антигравитационна технология. Когато Джесъп стартира да приказва с тях, те го молят да им каже какво знае за Експеримента във Филаделфия.Филаделфийският опит не е приет за потвърден факт, само че в източниците за НЛО се назовава „ изцяло действителен “ и се дават доста косвени доказателства за това.Предполага се, че е строго секретна Програма, предопределена да употребява електромагнитни полета, с цел да направи военните кораби образно невидими за врага. За обект на опита е определен USS Eldridge, само че по време на теста през 1943 година нещо се обърква и корабът физически изчезва.Когато се появява още веднъж, някои от екипажа му са мъртви, други са ранени, а трети са полудели. Има и истории за изчезнали от кораба, които в никакъв случай повече не са видени.Четете още: Загадъчния и отблъскващ случай за гибелта на Кори ШербиДжесъп е ужасяващ от въпроса за Елдридж и споделя на чиновниците на Военноморски сили на Съединени американски щати всичко, което знае за него.

 2 1 - Смъртта на Морис Джесъп, написал книга за НЛО и антигравитацията
Уфологът е в положение на бездънен боязън и параноя, и това посещаване единствено ускорява паниките му. Започва да вижда хора в черни костюми, които се крият в сенките на прилежащите къщи, а писмата и предметите, които намира в пощенската си кутия, имат явни признаци на отваряне и наново запечатване.С всеки ден Морис Джесъп става все по-нервен и раздразним. Всичко завършва вечерта на 20 април 1959 година, когато безжизненото му тяло е намерено в личната му кола, паркирана в Matheson Hammock Park, Маями, Флорида.Двигателят на колата към момента работи, а маркуч, прикован към ауспуха, е натикан в прозореца от страната на водача. Джесъп е умрял от излагане на въглероден окис.Тялото му е открито от Джон Гуд, който работи в парка. Шокиран от видяното, Гуд бързо се обажда в полицията, която идва незабавно.Въпреки, че наподобява, че Джесъп се е самоубил, не всички са толкоз сигурни, че това е самоубийство.Първото съмнително доказателство са две кърпи, които компактно запушват пролуката в прозореца, през която маркучът е вкаран вътре. Съпругата на Джесъп декларира, че това е първият път, когато вижда тези кърпи, и че не са взети от вкъщи им. Ако Джесъп е възнамерявал самоубийство авансово, щеше да му е по-лесно да вземе кърпи от у дома, вместо да кара до магазин, с цел да ги купи.Освен това, квитанция от закупени кърпи не е открита на никое място, нито в колата, нито в джобовете на облеклата, макар, че Джесъп бил толкоз параноичен, че постоянно носел даже касови бележки от магазина в себе си.Не по-малко недоверчив е фактът, че в нощта преди “самоубийството ” Джесъп е ненадейно щастлив и в приповдигнато въодушевление: той прекарва повече от час в диалог по телефона със остарелия си другар Менсън Валънтайн, изразявайки възторг за най-новата си работа и проекти за по-нататъшни проучвания.Джесъп даже кани Валънтайн да обядват дружно на идващия ден, защото желал да му покаже нещо необикновено. Менсън по този начин и не схваща какво е разкрил Джесъп, тъй като той не му се обажда.Изследователите към момента не могат да схванат какво се е случило. Убит ли е Джесъп или е протегнал ръка на живота си?Едва ли в миналото ще се разбере цялата истина …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР