Смъртта на 22-годишната Махса Амини, която беше арестувана от полицията

...
Смъртта на 22-годишната Махса Амини, която беше арестувана от полицията
Коментари Харесай

Иран отказва да предаде телата на протестиращи на семействата им

Смъртта на 22-годишната Махса Амини, която беше задържана от полицията предишния месец, провокира митинги, трансформирали се в едно от най-големите провокации за властта на духовниците, ръководещи Иран от революцията през 1979 година. Правозащитни групи настояват, че минимум 250 протестиращи са били убити, а хиляди - задържани.

 

" Ставаме очевидци на доста неприятно отношение… само че също по този начин на тормоз над фамилиите на протестиращите ", съобщи на конференция в Женева Равина Шамдасани, говорителка на Службата на Върховния комисар за правата на индивида, базирайки се на голям брой източници. " Особено тревожна е информацията, че управляващите реалокират ранени протестиращи от лечебни заведения в центрове за задържане и отхвърлят да предадат телата на убитите на техните фамилии ", добави тя.

 

Шамдасани също по този начин съобщи, че в някои случаи управляващите са сложили условия за предаване на телата и са желали от фамилиите да не провеждат погребения или да не беседват с медиите. Освен това на арестувани протестиращи от време на време е била отказвана здравна помощ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР