Смъртоносни летни горещини, наводнения, безснежна зима - всички те са

...
Смъртоносни летни горещини, наводнения, безснежна зима - всички те са
Коментари Харесай

Екстремното време в Европа може да доведе до суша

Смъртоносни летни горещини, наводнения, безснежна зима - всички те са сигнал за заплаха: Европа би трябвало незабавно да се приспособява към изменението на климата, За това осведоми Мeteo Balkans. Температурите в района са се повишили с повече от два пъти повече от междинното за света, което прави адаптирането към климата все по-належащо. 

Европейски Съюз се смята за водещ в света в акомодацията към изменящия се климат, само че провокациите са големи и доста проекти остават в областта на незадължителните " меки “ политики. Подготовката е възпрепятствана и от забавените заплащания към страните-членки за адаптирането към климата, до момента в който не минат следващите избори в страните и неналичието на финансиране.

Регионът, който има най-високо повишаване на температурите заради изменението на климата, е Европа. Въздействието на това стопляне беше същински усетено през 2022 година, когато някои страни претърпяха най-тежката суша и най-високите температури в историята си. Тенденцията продължи и през 2023 година, защото континентът претърпя зимна гореща вълна. Високите температури накараха мнозина да съжаляват за неналичието на сняг в по-ниските ски курорти, само че по-проблематично е въздействието, което това ще има върху доставките на прясна вода по-късно тази година. 

Европа, както и страните на всички места по света, би трябвало да работят в този момент, с цел да се приспособяват към изменението на климата. 

" Пандемията сложи акомодация на пауза, само че всички институции на Европейски Съюз са наясно, изключително по-късно лято, че изменението на климата единствено ще се утежни, в случай че не се подхващат обилни дейности ", споделя Каролина Сесилио от Climate Think Tank. 

 Адаптирането към изменението на климата няма да бъде елементарно. 

" Температурите в Европа са се нараснали с повече от два пъти над междинната стойност за света през последните 30 години - най-високото от всеки континент в света ", съгласно Световната метеорологична организация. Съгласно Парижкото съглашение от 2015 година международните водачи се съгласиха да се опитат да запазят стоплянето до 1,5°C над прединдустриалните равнища. Но температурите на земята в Европа към този момент са се повишили с съвсем 2°C, без да се вижда по кое време ще спре стоплянето. 

  " Прогнозите от [Световната стратегия за проучване на климата] допускат, че температурите на континентална Европа ще се усилват през актуалното столетие с по-голяма скорост от междинната за света “, споделя Европейската организация по околна среда (ЕИП). 

Температурите в Европа се повишават по-бързо, в сравнение с другаде на планетата. 

Дори в случай че светът спре да отделя излъчвания на парникови газове от през днешния ден, акомодацията ще остане нужда, поради бързото стопляне. 

Изменението на климата е опасност за горите на Европа, както се вижда в Германия. Правителствата не могат да го създадат сами. ЕИП акцентира, че ангажираността както на обществения, по този начин и на частния бранш е нужна, с цел да се форсира адаптирането на климата. Частният бранш е " от значително значение “ за използване на ограничения за акомодация и " може да бъде източник на финансиране за акомодация “, споделя организацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР