Смартфоните по света имат огромен неизползван потенциал за научни изчисления(снимка:

...
Смартфоните по света имат огромен неизползван потенциал за научни изчисления(снимка:
Коментари Харесай


Смартфоните по света имат огромен неизпол


Смартфоните по света имат голям необработен капацитет за научни калкулации
(снимка: CC0 Public Domain)

Изследвания на съветски учени потвърждават способността на един милион смарт телефона, разпръснати по света, да реализират равнището на продуктивност на един суперкомпютър. В същото време съдействието няма да окаже видимо влияние върху ежедневното потребление на смарт телефоните от хората – изчисленията ще се правят в миг, когато смарт телефонът не се употребява.

„ Нашата работа е отдадена на потреблението на мобилни устройства като снабдители на изчислителни запаси. Основната концепция на плана е да се употребяват неактивните запаси на мобилните устройства за разнообразни калкулации, без да се визира директното им предназначение”, споделя за плана Иля Курочкин от катедрата по инженерна кибернетика в.

Учените са провели серия от сходни опити, употребявайки отворената платформа BOINC (Berkeley Open Infrastructure for Network Computing). По явни аргументи, опитът е извънредно сложен за осъществяване на смарт телефони на консуматори, които не са директно ангажирани с плана, тъй че всички данни са получени на особено основана мобилна разпределена платформа.
още по темата
По време на тестванията е открита настройка, която разрешава да се редуцира времето на изчислителните опити, да се усили процентът на натоварване на устройството и да се понижи процентът на просрочените задания.

Проектът допуска съчетание на персонални устройства като смарт телефони, таблети и компютри, когато се зареждат или са заредени на 80-90% и към момента имат достъп до Wi-Fi. Правилно подбраните параметри на разпределената система могат както да покачат равнището на потребление на за решение на проблеми без значително въздействие върху мощността на батерията, по този начин и доста да понижат времето за пресмятане на целия опит.

Въз основа на резултатите от изследването учените са създали рекомендации и оферират параметри на първообраз на мобилна мрежова система, която да работи дейно с разнообразни типове лични устройства. Резултатите от са оповестени в сп. Communications in Computer and Information Science.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР