Слушатели на Хоризонт алармираха за опасни дървета на столичната улица

...
Слушатели на Хоризонт алармираха за опасни дървета на столичната улица
Коментари Харесай

Слушатели алармираха за неподрязвани от десетилетия дървета в София

Слушатели на Хоризонт сигнализираха за рискови дървета на столичната улица „ Алдомировска “ в сектора от улицата сред Софийския централен затвор и бул. " Сливница "
Според Чавдар Стоилов, който живее на улицата, в този сектор дърветата не са подрязвани през последните 30 години. Те са най-малко на 60 години и са високи над 10 метра. Мъжът е бил очевидец по какъв начин клон е паднала върху автомобил.

„ Кабелите са сред дърветата. Може да се показа човек при една стихия какво ще стане с кабелите и с тези дървета “.

Институциите не подхващат дейности макар няколкото сигнала до тях и до медиите, изясни Стоилов.

Шефът на дирекция „ Зелена система “ в Столична община Борис Кишкилов изясни, че дърветата не са подрязвани, тъй като в София има друга дървесна растителност, която е суха и рискова, а екипите работят предпочитано по нея:

„ Едва по-късно се минава към идващите сигнали според от това дали е преценено какъв брой е незабавен сигнала. Ще бъде осъществен още един оглед от специалист и в сходство с това, което бъде изразено като мнение в експертната оценка, и според от резитбата, която бъде избрана че би трябвало да се извърши,  тя ще се извърши в подобаващия сезон. Това е добре да се случи есента “.

Огледът ще бъде осъществен при започване на идната седмица. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР